Takler Kúria wellness hotel: arisztokratikus hangulat és a vidék romantikája!
május 25, 2025
Barka Galéria Hotel: lakótársad a kortárs művészet Tállyán
június 5, 2025
Takler Kúria wellness hotel: arisztokratikus hangulat és a vidék romantikája!
május 25, 2025
Barka Galéria Hotel: lakótársad a kortárs művészet Tállyán
június 5, 2025

Riczu Tamás super premium borai

A Villányi Borvidéken él a legtöbb „ÉV BORTERMELŐJE” és pincészete. Ezen a borvidéken került először saját néven bor palackba a rendszerváltást megelőzően. Borászok itt használtak először barrique hordót. A borvidéken alakult meg elsőnek BORÚT, amely azóta is sikeresen működik. Kiemelkedő tudományos eredménnyel dicsekedhetnek a villányiak, hiszen Teleki Zsigmond szőlőnemesítő itt élt és dolgozott, aki a filoxéra szőlő betegség leküzdésében szerzett kimagasló érdemeket.

 

 

Magyarország egyik legfejlettebb, legismertebb bortermő borvidéke. Hazánk legmelegebb, legnaposabb Dél-Dunántúli borrégiója. 2500 hektár a területe, éghajlata szubmediterrán, kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.

A Villányi Borvidék úttörő szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében.
Borkultúrája országos szinten ismert és elismert, a villányi vörösborok magas minőségének köszönhetően a borturizmus „Mekkája”.

 

 

Hazánkban az első borvidék, melyen bevezetésre került a teljes borvidéket érintő eredetvédelemi szabályozás – a KIKERICS védjegy. A Villányi Borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják. A borvidék zászlós bora a VILLÁNYI FRANC prémium és super prémium minősítésben.

A villányi borászok összetartozása erős. Ennek a közösségnek az egyik oszlopos tagja Riczu Tamás borász, aki Siklóson az Akasztófa dűlőn állítja elő a prémium minőségű borait. Riczu Tamás és társa, Auer Ágota itt fogadta a Bor Hírlap stábját, hogy egy kóstoló keretében megismertesse a nedűit a borászat csodás parkosított kertjében, ahol egy hatalmas halastó is díszeleg.

 

 

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével saját szőlőterületein kívül mintegy 40 hektáron végez bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

 

 

A Riczu borokat a borászatban, kis – és nagykereskedelemi forgalomban és a vendéglátásban lehet megvásárolni, illetve fogyasztani.

SUPER PREMIUM boraikkal Anglia (London), Ausztria, Svájc, Csehország és néhány észak-európai ország színvonalas éttermeiben is találkozhatnak a minőségi borok kedvelői.

A Riczu borászat filozófiája:

“Célunk és küldetésünk, hogy megismertessük a magyar borkedvelőkkel a kulturált borfogyasztást, képviseljük és népszerűsítsük a minőségi borokat, nemzetközi szinten pedig bizonyítsuk, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek vannak, amelyek kiváló minőségű magyar borokat adnak a világnak.

 

 

Minőségi terméket szeretnénk alkotni úgy, hogy ugyanakkor egy élhető, egészséges környezetet hagyunk hátra. Ez a mi életre szóló küldetésünk. Fogyasztóink szeretete és elégedettsége a legfőbb bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk.”

riczutamas.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 113 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás