Hőlégballonos élményrepülések a NYUGAT-BALATON FELETT!
március 20, 2023
Pihenj La Gomera szigetén az ideális Hotel Jardín Tecina & Tecina Golf resortban!
március 24, 2023
Hőlégballonos élményrepülések a NYUGAT-BALATON FELETT!
március 20, 2023
Pihenj La Gomera szigetén az ideális Hotel Jardín Tecina & Tecina Golf resortban!
március 24, 2023

Megjelent a Bor Hírlap 2023 évi tavaszi száma különleges bor-gasztro hotel ajánlatokkal!

Toszkána majdnem mindenkinek szerepel a bakancslistáján, annyira szép, romantikus. A Tenuta Torciano borbirtok egy titkos ékszer Toszkána szívében, San Gimignano közelében, központi stratégiai helyen Siena és Firenze között. Története 13 borász generációt vonultat fel, akik képesek voltak kiváló minőségű borokat készíteni, ahol az ősi termesztési és borkészítési módok ismerete keveredik a modern technológiákkal.

 

 

A Tenuta Torciano egyedülálló borélményekkel, borokkal, ételekkel, toszkán konyhával, s csodás hotellel vár mindenkit. Még többet olvashatsz erről a toszkán csodáról a Bor Hirlap 2023. évi márciusi tavaszi számában, kattints ide: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2023-tavasz/

 

Van egy település, Montefollonico, amely szintén vonzza a különlegességekre vágyó turistákat, a gasztronómia és a borok szerelmeseit. A Ficopazzo birtokon Agriturismo szálláshelyeket, éttermet, s főzőiskolát is lehet találni. Bővebben erről itt olvashatsz: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2023-tavasz/

Ha Olaszországból átugrunk Szlovákiába, akkor a Hotel Lesna 4 csillagos Superior hotelben a gasztronómia imádói élvezkedhetnek.

 

 

Ebben a csak felnőtteknek ajánlott hotelben nemcsak a francia kozmetikai kezelések számítanak csúcsnak, meg a wellness, hanem a konyha is, éppen ezért érdemes félpanzióra befizetni, ha valaki ide utazik üdülni. További infó: hotellesna.sk

Nem maradhat ki Szlovénia sem. Az Adriai tenger partján fekvő  Koperben található a Villa Majda, amely szintén híres a gasztronómiájáról, saját a la carte étteremmel és borpincével rendelkezik, remek nedűkkel lehet a vacsorákat feldobni. További infók: majda.si

Ha már Szlovénia, feltétlenül szólni kell a magyar határhoz közeli Jeruzalem borvidéken lévő Sibon resortról is, amelynek borvacsorái felejthetetlenek. További infók: sibon.si

 

S most térjünk át a magyar területekre. Monoszlón minden borkedvelőt vár a Liszkay borkúria egy csodás szőlőbirtok közepén, remek borokkal, s szép szobákkal, úszómedencével. Liszkay Mihály tulajdonos sokszor mini koncertet ad a kúria társalgójában elhelyezett zongorán. További infók: liszkay.com

 

A Hungaria Rosé Extra Dry nemrégiben egymás után negyedszer is lenyűgözte az Effervescents du Monde, a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyének zsűrijét. Játékos gyümölcsösségének, friss savainak, átható, üde, ribizlis málna ízének és krémes utóízének köszönhetően ugyanis a rangos, a pezsgő hazájában zajlott megmérettetésen idén is aranyérmet nyert.  További részletek itt: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2023-tavasz/

A Magyar Bor Akadémia (MBA) „Év Bortermelője” Magyarországon 2022 díj nyertese Figula Mihály lett. A díjért versengők közül, a jelölés során az öt legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben): Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Günzer Tamás (Villányi borvidék), Lamport József (Egri borvidék), Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék), Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék).

 

 

A Balatonfüred-Csopaki borvidéken 30 hektáron dolgozó nyertes borász igyekszik mindent a legmagasabb szinten művelni, fontosnak tartja a dűlők terméseinek szeparált kezelését, természetesen szigorú hozamkorlátozás mellett. Borai készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása, melyhez a hagyományok tisztelete mellett a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket is kiaknázza. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. Olvass még többet Figuláról, itt: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2023-tavasz/

szakértők szerint a bor a felnyitását követően harminchat óráig őrzi meg minőségét, de ez nagyban függ a tannin-tartalmától, savszintjétől, cukor- és alkoholtartalmától. A testes vörösborok általában háromtól öt napig, míg a könnyebb borok és a habzóbor csak két-három napig fogyasztható. Az érlelt borok általában kényesebbek, mint az újabbak, ezek esetében törekedjünk arra, hogy el is fogyasszuk. Ha félretesszük, túl sok oxigént kap, ami szó szerint megöli az italt. További infók: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2023-tavasz/

 

Végezetül szóljunk Pap Márkról, Magyarország első parfüm-koktél alkimistájáról. A klasszikus polihisztorokról a legtöbbeknek egy olyan reneszánsz tudós képe jelenik meg, aki intellektusával, világlátottságával, tájékozottságával az élet és a tudományok több területén is alkot – gyakran maradandót. A klasszikus definíció felett elszállt néhány évszázad és manapság már a hibridek és az ötvözetek korát éljük – ami szerencse, hiszen az egy irányba mutató kizárólagosság helyett izgalmas összeolvadások, hatások és új utak születhetnek. Pap Márk head bartender, bar manager (és nem mellesleg bártulajdonos, zenész, harcművész, parfüm-rajongó) nevéhez fűződik többek között a WAKA Budapest és a Gin Corner Bar megteremtése, emellett a parfümök és a koktélok fúziója terén is sikerült maradandót alkotnia! Bővebben olvass róla itt: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2023-tavasz/

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 112 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás