Megnyitott hazánk egyetlen autós szafariparkja Nagykőrösön!
április 5, 2022
Fedezze fel SZLOVÉNIÁT! – Megjelent a Jet Set magazin utazási különszáma!
április 16, 2022
Megnyitott hazánk egyetlen autós szafariparkja Nagykőrösön!
április 5, 2022
Fedezze fel SZLOVÉNIÁT! – Megjelent a Jet Set magazin utazási különszáma!
április 16, 2022

SZÉK Restaurant & Bar: fantasztikus újra gondolt székely ételek

A budapesti SZÉK Restaurant & Bár 2022. áprilisi közepén bemutatta az új tavaszi-nyári kínálatát.

 

 

A zártkörű nyitóeseményen 9 fogásos degusztációs menüt prezentált a  meghívottaknak  Varga Szidónia, az üzemeltető Székely Szekér Kft. ügyvezetője, az étterem háziasszonya és Réti Sebestyén, a SZÉK Restaurant & Bár séfje. A program különlegessége volt, hogy négy ismert vendég is tiszteletét tette az eseményen, Esztergályos Cecília, Tóth Andi, Bárdosi Sándor, s Növényi Norbert személyében. Ők mint Gourmet Mentorok dolgoztak együtt Réti Sebestyén séffel egy-egy vadonatúj fogás tökéletesítésén, ezzel részeseivé váltak a SZÉK „Fogadj Örökbe egy ételt!” programjának is.

 

 

A tavaszi-nyári sláger ízelítő: padlizsános tojáskrém, torma, morzsa, savanyított apró zöldségekkel.

 

 

Az előételek közül  a vörösboros főtt nyelvet érdemes kiemelni,, amely citromos zellerrel, zöldalmával és diómajonézzel készül, valamint a préselt libamájat, amelyet fenyőrügy esszenciával, kukorica máléval és szederhabbal tálalnak. Az étterem sommelierje ezekhez az előételekhez a Wassmann Pince Muscat Ottonel narancsborát ajánlja.

 

 

A főételek közül bizonyára sláger lesz a kapros ordas csusza, füstölt karfiol morzsával.

 

 

De a harcsapaprikás tojásos puliszkagaluskával, s fokhagymás uborkasalátával is biztos siker.  Ezekhez az ételekhez érdemes a Váli Pincészer Szürkebarát borát rendelni.

 

 

Picit tartalmasabb étel a rozé kacsamell nyári képosztás tésztával, s borsos juevel. Mint ahogy a bárányvagdalt is sült hagymákkal, s zöldborsó főzelékkel. Ezekhez a Recas Pincészet Nonyus Syrah-Feketeleányka bora illik a legjobban.

 

 

A desszertválaszték is csodálatos az étteremben. A meggyes puzliszkás tartot mandulás csokikrémmel különösen ajánlani lehet, mint ahogy az eperlekváros mézes krémest is.

 

 

A SZÉK Restaurant & Bar borkínálata fantasztikus, de – tavasz-nyár lévén – nem szabad megfeledkezni a koktélokról sem. Különleges koktélalkotások rendelhetők a bárpultnál, s a pincéreknél is.

Fontos, hogy az étteremnek van külső terasza, s belül nagyon hangulatos, otthonos a hely. Ami pedig az árakat illeti, azok mérsékeltek, minden fogás megfizethető. A nívó magas, az ár-érték arány tökéletes. Az ízek harmóniája lenyűgöző.

SZÉK Restaurant & Bar (1061 Budapest, Andrássy út 41.)

www.szekrestaurant.hu

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 111 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás