Helyszíni riport Türkmenisztánból a Jet Set golf és luxuséletmód magazin őszi digitális számában! És sok minden más!!!
október 1, 2020
Segway-túrán voltam Noszvajon, majd kirándultam, boroztam és fürödtem az Egri Borvidéken!
október 3, 2020
Helyszíni riport Türkmenisztánból a Jet Set golf és luxuséletmód magazin őszi digitális számában! És sok minden más!!!
október 1, 2020
Segway-túrán voltam Noszvajon, majd kirándultam, boroztam és fürödtem az Egri Borvidéken!
október 3, 2020

Bor busz, hordó hotel, a Borászok Borásza, s más kuriózumok a Bor Hírlap 2020 ősz számában!

A Bor Hírlap bor és gasztronómiai magazin őszi digitális lapszáma sok magyar és külföldi különleges témát dolgoz fel, kattints a következő linkre, hogy Te is végig lapozd és végig olvasd a digitális kiadványt: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2020-osz/

Fontos írás a Bor Hírlapban, hogy a tokaj-hegyaljai Áts Családi Pincészet tulajdonosát választotta meg az év borászának az ország 50 legjobb borásza. Áts Károly a 2020-as Borászok borásza verseny első díját Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója adta át nemrégiben az Etyeken.

Szándékosan lépett vissza minden más kötelezettségvállalástól az egyik legismertebb szekszárdi családi borászat vezetője, id. Heimann Zoltán,  hogy kizárólag a maga kezdeményezte generációváltásra fókuszáljon. A 25 hektárról évente 150 ezer palack bort értékesítő Heimann család márciusban új korszak kezdetére és jól előkészített ünneplésre készült, amikor a koronavírus miatt mindent újra kellett tervezni a térképen. 

Komoly nemzetközi elismerést kaptak egyébként megint a magyar borászok. A Bordeaux-i legutóbbi Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen tíz arany és tíz ezüstérmet szereztek a magyar borok 33 ország 3544 nedűje közül. Részletek a Bor Hírlap őszi számában: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2020-osz/

Az Egerbe látogató borkedvelőknek kínált lehetőséget idén nyáron az Egri Bor Busz, hogy egyszerűen eljuthassanak egy nap akár több egri pincészethez is. Így könnyebben megismerhették a helyi borkultúrát, az Egri borvidék top borászait, akik különféle borkóstolókat, fix kóstolósorokat és gasztronómiai finomságokat kínáltak.

Az Egri Bor Busz szombatonként indult. Körjáratként működött, fix megállókkal. A helyszínek változatosak voltak, a belvárostól a Szépasszony-völgyig, Egerszalóktól a Kőlyuk pincesoron át a Bolyki-völgyig nyolc borászatot, illetve az ő vendéglátóhelyeiket ejtették útba. A buszon lehetett megvenni az aznapra szóló jegyet, amihez mindenki kapott nyolc kupont. Egy kupont egy fő egy pincészetnél válthatott be úgy, hogy azért egy borsort kóstolhatott kedvezménnyel, vagy önállóan palackos borvásárlásra használhatta.

A Bor Hírlap stábja is ellátogatott az Egri Borvidékre, erről is olvashatsz, ha rákattintasz a következő linkre: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2020-osz/

„Szenvedélyünk a hordó” vallja Kalina Gábor kádármester, aki csapatával egy mádi műhelyben, a színfalak mögött teszi hozzá a magáét a borászok kezei között születő borok sikeréhez. Mitől különleges a magyar hordó és miért keresik azt világszerte? A magyar hordó már bizonyított. Olyan különleges illatokat és ízkomplexumokat ad a borhoz, amiktől a borfogyasztó elámul. Ár-érték arányban a magyar hordók verhetetlenek.

Portugáliában a hordókban nemcsak borokat érlelnek, hanem szálláshelynek is használják. A portugáliai Douróban, a Quinta da Pachecha nevű szőlőbirtokon található szállások persze nem akkorák, mint a hagyományos hordók. A borászat tulajdonosai, Paulo Pereira és Maria do Céu Gonçalves által megálmodott „hordószobák” 30 négyzetméteresek, az igazi hordók felnagyított másolatai. A hordó-szobák minden igényt kielégítenek: van zuhanyzó, vécé, gardrób, egy hatalmas, ívelt ágy és csodálatos panoráma. Még WiFit és klímát is szereltek a fenyőfából készült hordókba.

Aki nem hordóban akar éjszakázni, annak a Bor Hírlap portugál összeállításában a  Casa Velha do Palheiro madeira-szigeteki hotelt ajánljuk, amely a Relais & Châteaux lánc tagja, 33 szobája és 5 lakosztálya van, mindegyik egyedi stílussal, s bútorzattal rendelkezik. A szálloda étterme a gourmet vendégek referencia helye. Este gyertyafényes vacsorákon lehet élvezni a fogásokat jó borokkal az elegáns étkezőhelyen. (www.casa-velha.com)

További érdekes cikkeket találsz a Bor Hírlap őszi számában: https://borhirlap.hu/bor-hirlap-2020-osz/

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 111 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás