A szlovéniai Santomas borászatban Robert M. Parker kedvenc borát kóstolhattam
július 22, 2020
Pihenj a Bakonaki-tónál a szlovén Dobronak községben, a magyar határ közelében!
július 30, 2020
A szlovéniai Santomas borászatban Robert M. Parker kedvenc borát kóstolhattam
július 22, 2020
Pihenj a Bakonaki-tónál a szlovén Dobronak községben, a magyar határ közelében!
július 30, 2020

Két óra mámor a budapesti csokimúzeumban!

Sokan ismerik az osztrák Zotter csokigyárat, vagy a szlovén Chocolate Village csokihotelt, ahol minden a csokikról szól, s ahol lehet finomságokat kóstolni, de nem kell ilyen messzire utazni ahhoz, hogy finom kézműves csokikat ehessünk, ráadásul annyit, amennyi csak belénk fér. Elég Budapesten a 16. kerületben a Bekecs utca 22 szám alatt felkeresni a Csokoládé Múzeumot, itt tobzódhatunk az élvezetekben.

 

 

Én a 6 éves unokámat, Szonját vittem el a szüleivel és a feleségemmel egy fejedelmi csokikóstoló túrára, s annyira élveztük, hogy biztosan visszatérünk még ide.

A tulajdonos, Farkas Elemér fogadott minket, s rögtön egy csoki szökőkúttal várt, amelybe hosszú fapálcikára felszúrt marcipán golyókat márthattunk, majd végig vezetett minket a csoportunkkal a csodás Rákóczi kúriában. Már maga az épület is káprázatosan szép, nem is beszélve a belső termeiről, a díszítésekről, s a bútorzatról, a festményekről.

 

 

Megnéztük az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát, majd századfordulós csokis dobozok, s pálinkás butéliák, üvegek sokasága között haladva ismerhettük meg a csokoládé történetét, s azt, hogy miként lesz a kakaóbabból finom étcsoki, tejcsoki, fehér csoki. Közben kóstolgattunk, Farkas úr kínált minket annyi finomsággal, hogy alig győztük fogyasztani.

 

 

Látogatást tettünk a pazar Rákóczi Pincében is, ahol pálinkakóstolóra került sor. Szilva, alma, konyakmeggy és birs pálinkák kerültek sorra, imádtam valamennyit. A gyerekek és kiskorúak persze csokoládét kaptak

Ezt követően a saját csokoládénkat készíthettük el: süteményből készült tálkába csorgattunk csokoládét, azt különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszíthettük.

 

 

Amíg a saját csokoládénk megszilárdult, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beülhetett a „Filmmúzeumba”, ahol a csokoládé történetét mutatták be nekünk egy filmen keresztül. Közben csokoládékóstolók színesítették a programot, Farkas úr ötpercenként megjelent egy tál újabb és újabb csokival, s azzal kínált minket. A film után szóbeli előadást, kiegészítést hallhattunk a csokoládéról, és választ kaphattunk a kérdéseinkre.

 

 

A program vége felé eltehettük a szépen becsomagolt, s általunk gyártott csokit, s kedvünkre vásárolhattunk a Csokoládé Múzeum mintaboltjában, Európa legkedveltebb csokoládéiból. Később, aki az úgynevezett „fejedelmi kóstolóra” fizetett be, mint például a mi családunk, azokat még a pazar Rákóczi teremben várta Farkas úr egy csokoládé brauni költeménnyel, valamint finom teákkal, s a végén egy pohár igazán finom tokaji aszúval is kínált minket.

A program hossza 2 óra volt, s fantasztikusan jól éreztük magunkat.  Annyira lenyűgözött minket minden, hogy rögtön bejelentkeztünk egy augusztus végi, szeptember eleji fejedelmi borvacsorára, amit szintén Farkas Elemér úr celebrál. Az ő személye garancia arra, hogy minden magas minőségű lesz.

Fontos tudni, hogy a csoki túrákra előre be kell jelentkezni, mert óriási az érdeklődés, a múzeum web lapján minden információ megtalálható.

www. csokolade-muzeum.hu

Booking.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 111 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás