A Bor Hírlap BorFutár digitális hírlevélben népszerűsíti a borászatok web-boltjait
április 24, 2020
Óriási élmény Szadán a Magyar Nemzeti Cirkusz ’Szafari Parkja’!
május 28, 2020

Olvasd el a Bor Hírlap májusi digitális hírlevelét a pálinkákról, borokról, s más gasztro termékekről!

A pálinka évszázadok óta a magyar táplálkozási kultúra, a mindennapi élet része. Ugyanolyan nemzeti sajátosságunk, mint a szabolcsi alma vagy a tokaji aszú. Éppen ez a népszerűség okán jelentette meg a  Bor Hírlap a legfrissebb PálinkaFutár digitális hírlevelét, amelyben pálinkás, boros és más gasztro cégek reklámoznak. Kattints a https://borhirlap.hu/2163-2/ linkre, hogy Te is olvasd a cikkeket és lásd a hirdetéseket.

A reggeli pálinkafogyasztás a paraszti élet elmaradhatatlan velejárója, a nehéz, zsíros reggeli megemésztésének segítője, nehéz munka idején a fáradtság ellenszere volt. A pálinka az ünnepek (lakodalom, keresztelő) táján is megtalálható volt az asztalon. Napjainkban a pálinka élvezete nem csak ünnepi eseményekhez, családi összejövetelekhez kötődik. Fogyasztjuk étkezés előtt vagy után, vagy csak úgy, önmagában, és bizton állíthatjuk, hogy a fogyasztójának élményt ad.  Ha mértékletesen – napi négy centiliternél nem többet – veszünk magunkhoz, akkor szervezetünkre jótékony hatással lehet.

 

Az köztudott, hogy az Európai Unió szabályozása szerint pálinkának a magyar gyümölcs- illetve törkölypárlatot lehet nevezni. De mit is jelent ez voltaképpen? A pálinka készítéséhez kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes és vadgyümölcs, szőlőtörköly és aszú szőlő törköly használható fel, amelyet Magyarországon cefréztek, pároltak, érleltek és palackoztak. Ugyancsak fontos kitétel, hogy a pálinka megnevezésének és előállításának szabályait kell alkalmazni az Európai Unión kívüli országokba exportált termékek esetében is.

Magyarország rendkívül előnyös helyzetben van pálinkafőzés szempontjából: a Kárpát-medence éghajlata különösen kedvező a különböző gyümölcsök számára, így aztán megszámlálhatatlan fajta alapanyagból voltunk és vagyunk képesek pálinkát készíteni. Mindehhez tudni kell, hogy mennyi gyümölcsből mennyi valódi pálinka főzhető. Például a sárgabaracknál 100 kg gyümölcs alapanyagból legfeljebb 14-15 liter kifogástalan pálinka nyerhető.  Ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel jelent meg a Bor Hírlap PálinkaFutár digitális hírlevél, kattints a linkre és olvasd el: https://borhirlap.hu/2163-2/

A kiváló minőségű pálinka készítésének négy titka van: Teljesen érett, íz és zamat anyagaiban gazdag, egészséges, ép gyümölcs, mint alapanyag. Gondos cefrekészítés és erjesztés. Korszerű és kíméletes desztilláció. A pálinka pihentetése és palackozása, illetve érlelése.

Ma Magyarországon körülbelül 780 ezer hektoliterfoknyi gyümölcspálinka kerül kereskedelmi forgalomba. A termelés ennél több, hiszen a pálinkát különböző szeszes italok alapanyagaként is felhasználják.  A hazai szeszesital-fogyasztás tiszta szeszre vetítve egy főre kb. 3,5-4 liter.

A Bor Hírlap PálinkaFutár című digitális hírlevelünk megpróbálja az eddiginél is közelebb hozni a médiafogyasztókhoz a pálinkákat, s a szeszesitalokat, borokat. Bízunk abban, hogy ez a kezdeményezésünk sikeres lesz. Kattints a linkre és olvasd el a hírlevelet: https://borhirlap.hu/2163-2/

                                                                                  

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 111 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás