A világ legszebb tájaira juthatsz el a unIQue Prémium Magazin 2019-es őszi-téli számával!
november 24, 2019
Gyere velem, a Jet Set golf és luxuséletmód magazin 2019-es téli számában sok utazási tippet adok!
november 25, 2019

A világ bor- és gasztro különlegességeiről olvashatsz a Bor Hírlap 2019-es téli, 100. számában!

A Bor Hírlap 2019-i kiadása a 100. lapszám. A jubileumi magazinban számos utazási riportot olvashatsz a „Kitekintő” rovatban külföldi bor és gasztro témákra összpontosítva. Kattints a következő linkre (https://borhirlap.hu/bh-2019-tel/), s máris bejárhatod a világot a Bor Hírlappal, s elektronikusan lapozgathatod a magazinunkat, s olvashatod kulináris cikkeinket.

 

 

Spanyolország büszkélkedhet azzal, hogy a legtöbb Unesco által elismert világörökségi helyszín várja itt a turistákat. De azzal is, hogy itt fantasztikus borokat, s sonkákat készítenek, s ez a tapaszok, sonkabárok hazája. Adunk neked néhány étterem tippet, hogy Madridban, Alcale de Henaresben, Ávilában és Cuencábamn hol lehet fantasztikus ételeket és borokat fogyasztani. (www.spain.info)

 

A nemrégiben Londonban megtartott eredményhirdetésen az Andok lábainál fekvő Zuccardi Valle de Uco kapta a világ legjobb borpincéje elismerést. Ebbe az argentin borászatba is elkalauzolunk. A Mendoza régióban megbúvó pincészet 1963 óta készít borokat, de a győzelemhez természetesen más is kellett, például az elképesztő környezet és a nem mindennapi építészeti megoldások. Sebastian Zuccardi birtokához egy étterem is tartozik, ahol szezonális menüvel párosítva kóstolhatod meg a terroir jellegű kiváló borokat.

 

 

S most egy kis tengerpart. A Maldív Köztársaság kis ország Dél-Ázsiában az Indiai-óceán részét képező Arab-tengerben helyezkedik el. Az ország 26 atollból áll, amelyeket 1192 korall-sziget alkot, dupla láncra felfűzve. Három resort szigeten járt a Bor Hírlap stábja, s a három luxushotelt, valamint a gasztronómiájukat is bemutatjuk nektek, az Emerald Maldives (https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/emerald-maldives-resort-es-sp-5), a Heritance Aarah https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/heritance-aarah-5) és a You and Me by Cocoon  5 csillagos nyaralószállodákat. (https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/you-es-me-by-cacoon-maldives-resort-4)

 

 

Az Azamara hajótársaság útjaira nem titkoltan a remek úti célok mellett azért is fizetnek be az emberek, mert elképesztően magas színvonalú az étkeztetés, s gourmet szintű ételeket és italokat szolgálnak fel.

 

 

Az Azamara Journey konyháiban például egy 9 éjszakás úton összesen 1428 kg marhasültet készítenek, 1387 kg csirkehúsból csinálnak különböző ételeket, 1183 kg disznóhúst használnak fel, s 918 kg halat. Bárányból legalább 306 kg fogy, pulykából 142 kg, kacsából 81 kg, s rákokból is 32 kg.

Budapesten a Tengerjáró Kft.-nél foglalhatod le a hajóutadat, ha valamelyik Azamara óceánjáróval szeretnél hajózni. (www.rccl.hu)

 

 

A Norwegian Cruise Line flottájában már 16 hajó szeli a tengereket és közel 300 kikötőben fordulnak meg ezek a világ minden táján. A Bor Hírlap magazin most a Norwegian Encore új, 20 emeletes hajóját, s a legjobb éttermeit, ételeit, italait, borpincéjét mutatja be! (www.ncl.com)

 

 

Persze nemcsak külföldi vizeken hajózunk, hanem Magyarországra is vetünk egy pillantást a hasábjainkon. A villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében. Bock József terveit mutatjuk be, akinek a pincéjét érdemes meglátogatni Villányban!

Ne feledd tehát, kattanj rá a linkre (https://borhirlap.hu/bh-2019-tel/) és olvasd el a Bor Hírlap  magazin 2019. évi téli 100. jubileumi lapszámát!

borhirlap.hu

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás