
A világ legszebb tájaira juthatsz el a unIQue Prémium Magazin 2019-es őszi-téli számával!
november 24, 2019
Gyere velem, a Jet Set golf és luxuséletmód magazin 2019-es téli számában sok utazási tippet adok!
november 25, 2019A világ bor- és gasztro különlegességeiről olvashatsz a Bor Hírlap 2019-es téli, 100. számában!

A Bor Hírlap 2019-i kiadása a 100. lapszám. A jubileumi magazinban számos utazási riportot olvashatsz a „Kitekintő” rovatban külföldi bor és gasztro témákra összpontosítva. Kattints a következő linkre (https://borhirlap.hu/bh-2019-tel/), s máris bejárhatod a világot a Bor Hírlappal, s elektronikusan lapozgathatod a magazinunkat, s olvashatod kulináris cikkeinket.
Spanyolország büszkélkedhet azzal, hogy a legtöbb Unesco által elismert világörökségi helyszín várja itt a turistákat. De azzal is, hogy itt fantasztikus borokat, s sonkákat készítenek, s ez a tapaszok, sonkabárok hazája. Adunk neked néhány étterem tippet, hogy Madridban, Alcale de Henaresben, Ávilában és Cuencábamn hol lehet fantasztikus ételeket és borokat fogyasztani. (www.spain.info)
A nemrégiben Londonban megtartott eredményhirdetésen az Andok lábainál fekvő Zuccardi Valle de Uco kapta a világ legjobb borpincéje elismerést. Ebbe az argentin borászatba is elkalauzolunk. A Mendoza régióban megbúvó pincészet 1963 óta készít borokat, de a győzelemhez természetesen más is kellett, például az elképesztő környezet és a nem mindennapi építészeti megoldások. Sebastian Zuccardi birtokához egy étterem is tartozik, ahol szezonális menüvel párosítva kóstolhatod meg a terroir jellegű kiváló borokat.
S most egy kis tengerpart. A Maldív Köztársaság kis ország Dél-Ázsiában az Indiai-óceán részét képező Arab-tengerben helyezkedik el. Az ország 26 atollból áll, amelyeket 1192 korall-sziget alkot, dupla láncra felfűzve. Három resort szigeten járt a Bor Hírlap stábja, s a három luxushotelt, valamint a gasztronómiájukat is bemutatjuk nektek, az Emerald Maldives (https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/emerald-maldives-resort-es-sp-5), a Heritance Aarah https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/heritance-aarah-5) és a You and Me by Cocoon 5 csillagos nyaralószállodákat. (https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/you-es-me-by-cacoon-maldives-resort-4)
Az Azamara hajótársaság útjaira nem titkoltan a remek úti célok mellett azért is fizetnek be az emberek, mert elképesztően magas színvonalú az étkeztetés, s gourmet szintű ételeket és italokat szolgálnak fel.
Az Azamara Journey konyháiban például egy 9 éjszakás úton összesen 1428 kg marhasültet készítenek, 1387 kg csirkehúsból csinálnak különböző ételeket, 1183 kg disznóhúst használnak fel, s 918 kg halat. Bárányból legalább 306 kg fogy, pulykából 142 kg, kacsából 81 kg, s rákokból is 32 kg.
Budapesten a Tengerjáró Kft.-nél foglalhatod le a hajóutadat, ha valamelyik Azamara óceánjáróval szeretnél hajózni. (www.rccl.hu)
A Norwegian Cruise Line flottájában már 16 hajó szeli a tengereket és közel 300 kikötőben fordulnak meg ezek a világ minden táján. A Bor Hírlap magazin most a Norwegian Encore új, 20 emeletes hajóját, s a legjobb éttermeit, ételeit, italait, borpincéjét mutatja be! (www.ncl.com)
Persze nemcsak külföldi vizeken hajózunk, hanem Magyarországra is vetünk egy pillantást a hasábjainkon. A villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében. Bock József terveit mutatjuk be, akinek a pincéjét érdemes meglátogatni Villányban!
Ne feledd tehát, kattanj rá a linkre (https://borhirlap.hu/bh-2019-tel/) és olvasd el a Bor Hírlap magazin 2019. évi téli 100. jubileumi lapszámát!
![]() |
Ki vagyok én? |
L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.
Like-olj, kövess és oszd meg!
Feliratkozás hírlevélre!