Azamara: 3 hajó, 7 kontinens, 71 ország, 273 kikötő
november 15, 2019
A világ legszebb tájaira juthatsz el a unIQue Prémium Magazin 2019-es őszi-téli számával!
november 24, 2019

Ismerd meg a Vulcano sonkavilágot Stájerországban, Auersbachban!

Sokan azt hiszik, ha jó sonkát szeretnének enni, akkor az olaszországi Toszkánába, vagy Pármába kell utazni, esetleg Spanyolországba, ahol a Serrano sonka az egyik sláger. Pedig ez tévhit! Európa, sőt talán a világ legjobb sonkáját szerintem a stájerországi Auersbachban érlelik, amely Vulcano névre hallgat.  A Vulcano első osztályú márkás osztrák termék, egyedülálló íze nehezen leírható, de könnyen megtapasztalható. Annál is inkább, mert Magyarországhoz hihetetlenül közel található a Vulcano sonkavilág, még Budapestről is csak 3,5 óra kocsival Veszprém, Körmend, Szentgotthárd irányban, a határtól viszont jelentéktelen idő alatt oda lehet érni.

 

 

Kóstolj te is bele az élet ízébe! Ismerd meg a Vulcano sonkát! Menj el egy Vulcano üzemlátogatásra Ausztriába, rendelj kóstolót, ismerd meg a Vulcano ízvilágot, s hazafelé a Vulcano kulináris boltban pakolj fel jócskán a kézi gyártású sonka- és hússpecialitásokból, hogy még itthon is sokáig élvezhesd a lélegzetelállítóan finom termékeket.

A Vulcano sonkát a cég dolgozóinak az állatokhoz való hozzáállása teszi különlegessé.  A válogatott, nemesített, húsos Vulcano sertéseket a fajtának megfelelő módon tiszteletteljesen tartják nagy kifutókkal rendelkező fedett ólakban, a legkiválóbb takarmánnyal etetik.

 

 

A sonka előállítása során tanúsított valódi kézműves szakértelem és a jó arányérzék keveréke adják az összetéveszthetetlen Vulcano ízvilágot. Különféle érleltségben kapható levegőn szárított nyers sonka, s enyhén füstölt specialitás.

 

 

Láss, ámulj és falatozz! Ha ellátogatsz a Vulcano sonkavilágba, akkor imádni fogod a programot. Személyes sonkaszakértő vezetésével különféle kóstolók keretében pillanthatsz be a feldolgozás, gyártás, és érlelés technikai titkaiba.  A cég boltíves pincéjében vagy a sonkabárban egy jó pohár helyi, vulkanikus borral öblítheted le a rafinált sonkafinomságokat.

 

 

Az egyedül érkezőket és a 10 fő alatti csoportokat minden nap 11.30 és 15.30 között várják a Vulcano üzemben német nyelvű körbevezetésre. Magyar nyelvű vezetéshez előzetes bejelentkezés szükséges. 10 főnél nagyobb csoportok esetében előzetes bejelentkezés szükséges.

 

A Vulcano a sonkák mellett más kulináris különlegességeket is készít. A nyers kolbász és szalámi termékei egyedülállók. S azoknak, akik szeretnének kicsit kreatívabb és extrább termékeket is kipróbálni, ajánlom a különféle szalonnába tekert gyümölcsöket, és a szarvasgombás filét. Egy ropogós finomság a Vulcano Crisps, amely nem más, mint sonka csipsz, remek bármilyen bor mellé, csak úgy bekapkodni belőle néhány szeletet.

 

 

Jó hír, hogy a Vulcanónál magyar nyelven is kérhetsz információkat, Kóbor Nikoletta (képünkön lent) szíves rendelkezésére áll minden érdeklődőnek, akár telefonon (+43 3114 2151), akár e-mailben: (vertrieb@vulcano.at), akár személyesen az auersbachi üzemben.

 

 

Elmondom, hogy én mit javaslok, ha ellátogatsz a Vulcánóba. Kezd a napot egy fantasztikus regionális reggelivel 17 euróért. Utána nézd meg a malacokat, hogyan tartják azokat, majd élvezd az idegenvezetést sonka szakértővel, valamint különleges sonka kóstolóval és a régió boraival – 16.50 euróért.

Ha már tele a hasad, akkor nézz körül a Vulcano boltjában, s vedd meg azokat a termékeket, amelyeket szívesen vinnél ajándékba haza, vagy amikkel szeretnéd saját magadat kényeztetni később, már az otthonodban.

 

 

Dél körül vagy kora délután látogasd meg a Schloss Klomberg kastélyt, majd keress fel egy-két borászatot, ahol remek vulkanikus borokat tudsz majd kóstolni. Ha van időd, töltsd az éjszakát egy helyi hotelben, vagy panzióban, hogy másnap újra élvezhesd Stájerország fantasztikus csodáit.

Fontos tudni, hogy az adventi időszakban minden évben több karácsonyi vásár is van a környéklen, 150 helyi kézműves portékáit veheted meg, sőt olyan érdekes programok is várnak, mint például a krampuszfutás.

A Vulcano hagyományos értelemben ünnepli a karácsony előtti időszakot. Andreas Stern ember, állat, természet számára ünnepi asztallá változtatja a sonkavilágot. Éld át te is az élvezetekkel, meghittséggel, és hagyományokkal teli pillanatokat! Merítkezz meg az összművészeti alkotásban, szerezz inspirációt az otthoni karácsonyi dekorációdhoz, s érezd a karácsonyi varázslatot!

 

 

A pontos cím: Vulcano Schinkenmanufaktur GmbH & Co KG. Auersbach/Eggreith 26. 8330 Feldbach.

www.vulcano.at

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás