A Norwegian Encore fedélzetén: The Haven by Norwegian® szálloda a szállodában!
november 7, 2019
Celebrity Cruises: modern luxus!
november 13, 2019
A Norwegian Encore fedélzetén: The Haven by Norwegian® szálloda a szállodában!
november 7, 2019
Celebrity Cruises: modern luxus!
november 13, 2019

Gasztro túrán vettem részt az új, 20 emeletes Norwegian Encore óceánjáró fedélzetén!

A Norwegian Encore hajóbemutatón 2019 október 31-től november 2-ig lehetőségem volt kipróbálni minden új attrakciót, s a különleges éttermek finomságait is megkóstolhattam.

 

A Norwegian társaság célja, hogy az utasokat minél közelebb vigye a tengerhez, ezért alakították ki a The Waterfront elnevezésű koncepciót. Magyarul a partot jelenti a kifejezés, ahol egy sétányon sokféle étterem sorakozik. Itt található például a Cagney’s Steakhouse, a Los Lobos, a The Cavern Club, a Dolce Gelato és az Ocean Blue bár is. A Teppanyaki étterem mindig tele volt.

 

A Norwegian Encore-on bemutatkozott a Food Republic étterem is, ebben a “köztársaságban” az ázsiai ételek dominálnak. A fő étkezőhelyek a hajón a The Manhattan Room, a Taste és a Savor, valamint a Garden Café, ez utóbbi bűfé jelleggel kínál minden finom falatot.

 

 

Az éttermek mellett szót kell ejteni a bárokról is. A The A-List bár számít a csúcsnak a hajón a koktéljaival, de érdemes időzni a District bárban is, mert a padlótól a plafonig üveg ablaka van,. Sokak kedvence a a Sugacane Mojito bár, ahol nekem – többek között – gyömbéres mojitót és kevertek!

 

 

A The Cellars, a Mondavi borbár különösen tetszett nekem. A Norwegian Encore fedélzetén található borbár a kaliforniai Michael Mondavi családi borászatának együttműködésével működik, s közel százféle bort kínál. E mellett a borbárban rendre lehet találkozni különböző híres borászokkal, akiknek a nedűit exkluzív kóstoló keretében lehet megismerni.

 

 

Az óceánjáró első útján Raimund Prüm borász mutatkozott be, akinek a családja már 1156 óta termel szőlőt és készít bort a németországi Mosel-völgyben. Az S.A. Prüm borászat „Essence” Rizlingjét kóstolhattam meg, ami óriási sikert aratott nálam.

 

 

Ezt követően is egy „nagyágyú” következett, a világhíres Salvatore Feraggamo 2018-as „Lamelle” fantázia nevű Chardonnay kiváló bora került a poharamba Toszkánából.
S egy borkóstoló nem számíthat extrának, ha nincs a borsorban egy jó vörös dél-Franciaországból, ezúttal Gérard Bertrand 2018-as Réserve Spéciale Cabernet Sauvignon borára esett a választás, s ez jó döntés volt, nagy tetszett.
A borkóstolót az Encore pincemestere, a szerb Jelena Lelas vezette, nagy szakmai hozzáértéssel.
Onda by Scarpetta. Ez egy különleges olasz vendéglátóhely a Norwegien Encore hajón, modern itáliai konyhát bemutatva. Nagyon híres vendéglő Olaszországban és New Yorkban, s a Norwegian Encore az első óceánjáró, ahol szintén élvezhető a konyhája.
Itt vacsoráztam egyik este, előételként olajban sütött tenger gyümölcsi tálat választottam, majd kézműves spagettit paradicsomos és bazsalikomos szósszal, mini rákokkal és kagylóval, ami lenyűgöző volt tálalásában és íz világában is. Desszertként a klasszikus tiramisu érkezett. S mindehhez remek olasz fehérbort öntöttek a poharamba.
Különlegesség, hogy vacsora után a kabinomban egy Onda ajándékcsomag várt, olíva olajjal, balzsam ecettel, ízesített sóval, s az elfogyasztott vacsoramenü fényképes receptjeivel. Ezt nevezik extra kiszolgálásnak, s kényeztetésnek!

 

Az Encore ízei. A Norwegian Encore nyitó hajóútján a hatalmas The Manhatten Room étteremben az óceánjáró legjobb vendéglőinek extra ételeit mutatták be – 8 fogást szolgáltak fel finom rozé, fehér és vörösborok társaságában.

 

 

Food Republic étteremből Thai steak- és tészta saláta került az asztalra. Az Onda étterem tonhal szusival kedveskedett. A Los Lobos előbb nyers rák szevicsét, majd marhahússal töltött empanadát kínált. A Le Bistróból desszertvajjal töltött francia éti csiga érkezett, majd meleg kecskesajttal megkent grillezett pancetta. A Q steak texasi vendéglő puha, omlós sertésoldalassal készült, valamint grillcsirkével, sajttal töltött kolbászkákkal, jalapenóval, cole slow-al, majonézes krumplisalátával és babfőzelékkel. A The Bake Shop nevű cukrászda francia makaronokkal és díszes édes muffinokkal zárta a menüt.
Mondani sem kell, hogy nagyon élveztem, s ez a kiadós ebéd után le is kellett feküdnöm egy kicsit aludni, hogy később, este is bírjam a „kiképzést”, mármint az éttermek további tesztelését.

További információk és kabin foglalás: www.ncl.com

Booking.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás