Bordeaux látványosságai, s klasszikus 18. századi bája
szeptember 11, 2019
A Lalique luxusát élveztem Sauternes-ben
szeptember 14, 2019
Bordeaux látványosságai, s klasszikus 18. századi bája
szeptember 11, 2019
A Lalique luxusát élveztem Sauternes-ben
szeptember 14, 2019

Étel- és italdömping az Azamara Journey tengerjáró hajón!

Az Azamara hajótársaság útjaira nem titkoltan a remek úti célok mellett azért is fizetnek be az emberek, mert elképesztően magas színvonalú az étkeztetés, s gourmet szintű ételeket szolgálnak fel.

 

 

2019 szeptemberében az Azamara Journey hajón 9 éjszakát töltöttem további 700 utas társaságában, s nagyon élveztem a sok rákot, steaket, koktélt, amiket felszolgáltak, pedig csak azokban az éttermekben ettem, amelyek esetében a fogyasztás benne volt az utazás árában. Mert az Azamara hajón akadnak olyan vendéglátóhelyek is, ahol – csekély felár ellenében – szinte már Michellin-csillagos nívón szolgálják ki az utasokat…

 

 

Ahogy beszélgettem az utastársaimmal gyakran felmerült közöttünk a téma, hogy vajon mennyi étel és ital fogyhat egy 9 éjszakás hajóúton, amelyen gasztronómiai szempontból kánaánt rendeznek a vendégeknek? Főleg a White partin, amikor csak fehér ruhában lehet megjelenni a taton, vagy a Sunday brunchon. Az utolsó napon választ kaptam erre az érdekes kérdésre, amit most megosztok veletek

Az Azamara Journey konyháiban a 9 éjszakás úton összesen 1428 kg marhasültet készítettek, 1387 kg csirkehúsból csináltak különböző ételeket, 1183 kg disznóhúst használtak fel, s 918 kg halat. Bárányból csak 306 kg fogyott, pulykából 142 kg, kacsából 81 kg, s rákokból 32 kg.

 

 

Összesen 2000 kg burgonyát dolgoztak fel, s 816 kg rizst tálaltak ki. 846 tucat, vagyis 10 152 darab tojást ütöttek fel.

142 kg kávéból főztek eszpresszót, kapucsinót és lattét. 7200 teafilter fogyott. 2340 liter tej és 54 liter tejszín került ki a raktárakból.

S akkor nézzük az italok mennyiségét. 3132 üveg bort töltöttek a vendégek poharaiba, az üres üvegeket  egy speciális géppel szilánkokra törték, s úgy dobták a szemétbe, mert így nagyságrendekkel kisebb helyet foglalt el a hajón. 10 440 üveg ásványvíz fogyott, s 5220 üveg sör. Dobozos üdítőből 8840 et szolgáltak fel. Pezsgőből 396 üveget bontottak. A tömény szeszes italokból a vodka fogyott a legjobban, ebből 162 üveg tartalma került a különböző koktélokba.

 

 

Nekem a Margarita koktél volt a kedvencem a hajón, ez ezüst Tequila és Tripli Sec felhasználásával készül, lime dzsúzzal, rázva, nem keverve, s a pohár szélén egy kis só van, hogy ívás közben megbolondítsa az ízvilágot. Csodás ital! Napi kettőnél azért nem vállaltam többet…

Aki tehát igazán jól akar lenni, s jót akar enni, az válassza az Azamara társaságot! Akár a Journey, akár a Quest, akár a Pursuit hajót.

Már a 2020-as utak befizethetők a világ minden tájára.

www.rccl.hu

Booking.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás