Barba sókóstolón vettem részt Koperben!
május 6, 2019
Pihenj stílusosan a Kempinski Palace Portorož hotelben!
május 9, 2019
Barba sókóstolón vettem részt Koperben!
május 6, 2019
Pihenj stílusosan a Kempinski Palace Portorož hotelben!
május 9, 2019

James Bond nyomában jártam a Palacio Estoril Hotelben Portugáliában!

Portugália, sőt Európa talán legexkluzívabb nyaralóhelye Estoril, s ezen belül az 5 csillagos  Palacio Estoril Hotel Golf and Spa.  Az elegáns szálloda 1930-ban épült, a csodás homlokzata, a belső környezete, a klasszikus dekoráció, a pazar kertek mindenkit magukkal ragadnak. Nem véletlen, hogy ez a hotel szinte otthona volt a spanyol, az olasz, a francia, a bolgár, a román királynak, s az európai uralkodó családok ma is idejárnak rendszeresen.

Még James Bond, a 007-es ügynök is megkedvelte ezt a hotelt. 1969-ben begurult az olíva zöld színű Aston Martinjával a szálloda bejáratához, majd átvette az 516-os szoba kulcsát Jose Diego Viera „bell boy”-tól.

 

 

Engem is Jose Diego Viera fogadott 2019 április végén, de már ősz a haja, s 69 évesen concierge-ként dolgozik a hotelben. Bár nem a Casino Royal Bond-film újabb epizódjának a forgatására érkeztem, de a concierge rögtön bevezetett a Bar Estorilba, amely a kémek találkozóhelye volt a második világháború alatt, éppen ezért mindenki csak „kémbárként” emlegeti.

A legnépszerűbb ital a 007 Martini a bárban (Tanqueray Gin, Stolichnaya vodka és Lillet). A bártender természetesen megkérdezi a vendégeket, akik ezt rendelik, hogy rázva, vagy keverve kérik az italt? Akik nem ezt választják, azok általában a leghíresebb portugál bort, a Vinho Verdet helyezik előtérbe. Könnyű, friss, fiatal „zöld bor”, itatja magát. Főképp a mellé feltálalt olíva bogyókkal kísérve.

 

 

Az aperitiv után egy kis szállodanézésre indultam. Sokáig elidőztem a folyósokon, ahol a nemesek tiszteletére 2011-ben egy kis fotómúzeumot hoztak létre, a mini galériában királyi családok látogatását megörökítő fotókat lehet látni, s régi emléktárgyakat.

A hotelnek nagy szobái és elegáns lakosztályai lenyűgöztek, mint ahogy a hatalmas nyitott uszoda is a bougenvilea terasszal.

A concierge ezután átkísért a Palacio Estoril Hotel legelegánsabb éttermébe a Grill Four Seasons-be, itt kínáltak nekem és a feleségemnek kóstolómenüt.

Az étterem lenyűgözően elegáns, a teríték királyi, s előre nyomtatott speciális étlapot készítettek nekünk, ahogy az szokás az ilyen kiemelten exkluzív helyeken.

 

 

Jerusalem articsóka krémlevest kaptunk első fogásként, koktél paradicsom sorbet-el. Ezt követően rákkal és avokádó krémmel töltött canelloni érkezett az asztalunkra, salátával és görög joghurt szósszal.

 

 

A főételt nem a konyhában, hanem az asztalunknál készítették el, látványos módon. Filet Mignon libamáj mártással, zöld spárgával és Pont-neuf burgonyával került a tányérunkra, a marhaszeletet sütésnél megbolondította a séf egy kis konyakkal és száraz Madeira borral is, ami pikáns ízt adott ennek a fogásnak. Desszertnek créme brüllét választottunk, ami soha nem okoz csalódást, most is remek volt.

 

 

A vacsorához a Palacio Estoril Hotel saját borát kínálták, a fehér és a vörösbor is a Duoro-völgyből származott, s remekül illett az ételekhez.

 

 

Különleges érzés volt belegondolni, hogy Ian Fleming tengerésztiszt, hírszerző, a James Bond karakterének megteremtője is ugyanebben az étteremben vacsorázott több alkalommal is a második világháború idején…

E-mail: info@hotelestorilpalacio.pt

www.palacioestorilhotel.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás