Újragondolt erdélyi ételeket kóstoltam a Bálványos Resortban lévő Gastrolab étteremben!
február 10, 2019
Az ikonikus budapesti Four Seasons Gresham Palace hotelben aludtam!
február 17, 2019
Újragondolt erdélyi ételeket kóstoltam a Bálványos Resortban lévő Gastrolab étteremben!
február 10, 2019
Az ikonikus budapesti Four Seasons Gresham Palace hotelben aludtam!
február 17, 2019

A Fork gourmet étteremben vacsoráztam a Bálványos Resortban!

Erdélyben az egyik legnagyobb idegenforgalmi attrakció a Bálványos Resort, a Szent Anna tó közelében, a Grand Santerra Spa-val, s a fantasztikus éttermeivel.

Hirdetés

Szarvadi Lóránd tulajdonos a vendéglátás és a gasztronómia magas szintjét biztosítja azoknak, akik ellátogatnak ide. A hotel egész évben több mint 75%-os töltéssel büszkélkedhet, de persze nem ritka az sem, hogy teljes telt házzal üzemel a szálloda 102 szobája.

 

 

Szeretem a gourmet ételeket, így rögtön az első este, amikor 2019 év elején a Bálványos Resortban jártam, a Fork étteremben foglaltam asztalt a családommal, s az a megtiszteltetés ért, hogy csatlakozott hozzánk Szarvadi úr és felesége, valamint a lánya is. A kellemes ételekhez így sok információt is kaptam tőlük az erdélyi konyháról.

 

 

Fork gourmet étteremben olyan a minőség, a tálalás, s a kiszolgálás, hogy ellátogathatnának ide tesztelésre a Michellin-csillagot odaítélő bírák. Vitathatatlanul elégedettek lehetnének. Az étlap különleges. Az előételek közül a gombafagyi viszi a prímet, erdei gombával és vulkánföld imitációval. Sokan a borjú brízre esküdnek, ami borjúmirigy, grillezett szőlő- és vajmártás. Az édes juhtúró is fogy, ez sült túró, céklaeszencia, bébiparaj és rukkola.

 

 

Az előételek után jól esik egy palócleves, bárány, krumpli és kapor összetétellel. Az étterem szenzációs krémlevese friss erdei vargányagombából és libamáj morzsából készül. A Fork eperlevese is Erdély-szerte híres, de itt ezt desszertként kínálják. S milyen igazuk van…

A főételeknél is nagy a választék, a vegetáriánusoknak a töltött csicseri fánkot ajánlják, ez csicseriborsó, uborka, sütőtökpüré és zöldség csipsz összetételű.

 

 

A kacsaduett fogy a legjobban, aki ezt rendeli, annak kacsamáj, barack chutny, kacsamell, és áfonyás krumpli kerül a tányérjára. A halak szerelmesei a pisztrángjavát szokták választani, ez sült pisztrángfilé tehén túros nokedlivel, s citrusos vajmártással. A szarvas gerinc és a mangalica karaj, illetve a gyöngytyúk comb minden évszakban jól fogy.

 

 

Szarvadi Lóránd be akart mutatni többféle ételkölteményt is nekem, így aztán jóval többet ettem, mint amennyit vacsorára szoktam, pedig nem vagyok kis étkű. S nem szabad elfelejtenem, hogy milyen csodás román borokat kínált az ételek mellé a Kanadából nemrég Erdélybe hazatelepült világhírű sommelier, Szabó Zoltán, akit mindenki elismer, s aki szakmai tudásával, borigazgatóként jelentősen fellendítette a borforgalmat a Bálványos Resortban. Direkt azt kértem, hogy szeretném megismerni, amennyire csak lehet a román borokat, mert korábban nem fogyasztottam ilyeneket, s rendkívül pozitív élményt kaptam.

Szabó Zoltán persze elmondta, hogy 530-féle címkéből lehet válogatni a resortban, vagyis nem nagyon akad olyan román, magyar, vagy nemzetközileg is ismert bor, amit ne forgalmaznának. Ez egyrészt küldetés, hogy a vendégek szokjanak rá a minőségi borfogyasztásra, másrészt választékbővítés, harmadrészt pedig presztízs, hogy a Bálványos Resortban magas a mérce, s a nívó.

 

 

Ha Bukarestbe repülsz a magyar fővárosból, s kocsit bérelsz, akkor a reptérről 2 óra alatt már a Bálványos Resortban lehetsz, ez a legkényelmesebb módja az utazásnak. S ha már útba ejted Bukarestet, akkor érdemes ott legalább egy éjszakára megállni, s a belvárosban felkeresni Szarvadi Loránd új éttermét, a GastroLab Piata Victoriei bor bárt, ahol 3 kontinens, 12 országának több mint 500-féle borát kínálják Szabó Zoltán által összeállítva, s ezek mellé az újragondolt erdélyi konyha ételremekeit választhatod. Mivel mindig tömve van ez a borbár és étterem, érdemes előre asztalt foglalni, ide járnak az ismert politikusok, színészek, tehetős és befolyásos üzletemberek, a helyi celebek, s a gourmet turisták is.

Grand Hotel Balvanyos

Bálványosfürdő, Kovászna megye, Románia

Tel +40 267 360 700

Mobil +40 786 513 809

E-mail: office@balvanyosresort.ro

www. balvanyosresort.ro/hu/

GastroLasb Piata Vistoriei

B-dul Aviatorilor nr. 8
0762 255 288
021 311 37 50
E-mail:
rezervari@gastrolab.ro

https://gastrolab.ro/piatavictoriei/

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 500 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás