A Szózatot és a Székely himnuszt hallgattam Székelyudvarhelyen!
február 6, 2019
Így változtatja meg az Y generáció a turisztikai piacot!
február 11, 2019

Újragondolt erdélyi ételeket kóstoltam a Bálványos Resortban lévő Gastrolab étteremben!

A Bálványos Resort Erdélyben, a Szent Anna tavat övező erdőben helyezkedik el, 102 szoba várja a vendégeket. A festői környezet és a teljesen felújított épületcsoport, beleértve a Grand Santerra Spa-t, Erdély legnépszerűbb wellness-központját, nyugodt és barátságos helyszínt biztosít kikapcsolódáshoz. Itt pihentem pár napot 2019 év elején.

Hirdetés

Budapesttől 750 km-re, a magyar határtól mintegy 500 km-re van a szálloda. Szeged felé, Aradon, Temesváron, Brassón, Sepsiszentgyörgyön keresztül jobb az út, több az autópálya. Debrecen felől, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán át egy órával több menetidőre kell számítani.

 

 

A hotel a gasztro- és borkultúra csúcsát biztosítja. A szálloda fő éttermében a magyar és a nemzetközi konyha remekeit szolgálják fel, s olyan különlegességek is kaphatók, mint például a pacal leves, a paraszt csorba marhahússal, a zsályás sertéskaraj, vagy az erdei gombás nudli. Az újragondolt erdélyi konyhát kínáló Gastrolab étteremben és teraszon tobzódhat a vendég. Én is ezt tettem.

 

 

Az előételek közül sláger a túrós puliszka másképp, a szarvas pástétom, a sült paprika telemeával, a füstölt pisztrángkrém, s a serpenyős libamáj – alma ágyon. Én valamennyit kirendeltem az asztalra, s élveztem az ízeket.

 

 

A kóstolók után egy jó bableves füstölt csülökkel vagy kacsaleves házi metélttel dukál. Ez utóbbit nem is hagytam ki.  

A főételek közül a vadhúsból készült miccs fogy a legjobban, s a marhapofa gnoccival, de a székely fatányéros, s a vargányás derelye is a kedvencek közé sorolható. A miccsből sokat tudtam volna enni, de kellett a hely a gyomromban még másra is, így mértéktartó voltam.

 

 

A pisztráng roston sült puliszkával szintén kiváló volt, annál is inkább, mert itt mindig friss a hal.

Az édességek közül az újragondolt, s igen könnyű somlói galuskára méltán büszke a tulajdonos, Szarvadi Lóránd és felesége, Zsuzsa, de a mákos-meggyes tortát sem szabad kihagyni.

 

 

Lenyűgöző az étterem borkínálata, sok nemzetközi, román és magyar nedű van a borlapon. Szarvadi Lóránd régi borkedvelő, komoly borszakértő és a magyar borok nagy tisztelője. Munkáját a borforgalmazásban segíti az erdélyi származású, Kanadából nemrég hazatelepült világhírű sommelier, Szabó Zoltán, akit mindenki elismer Erdélyben is, aki szakmai tudásával, borigazgatóként jelentősen fellendítette a borforgalmat a Bálványos Resortban.

 

 

Grand Hotel Balvanyos

Bálványosfürdő, Kovászna megye, Románia

Tel +40 267 360 700

Mobil +40 786 513 809

E-mail: office@balvanyosresort.ro

www. balvanyosresort.ro/hu/

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 500 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás