Megnyílt a mesevilágot idéző salzburgi karácsonyi vásár!
november 23, 2018
Monterosso borokat kóstoltam a szlovéniai Kranjban, a Panorama Sky Bárban
november 29, 2018

Best Western Lovec hotel – autentikus grill étteremmel a Bledi-tónál!

A szlovéniai Bled varázslatos hely minden évszakban. Én eddig főleg nyáron jártam a kisváros tópartján, de most ősszel is felkerestem, s örülök, hogy így döntöttem. Az őszi színek lenyűgöztek, az alpesi levegő kitisztította a tüdőmet, s jókat ettem, ittam.

Hirdetés

Ismerősöktől hallottam, hogy Bled legjobb vendéglője a Best Western Hotel Lovec Grill étterme és terasza a Ljubljanska utca 6. szám alatt, amit – központi elhelyezkedése miatt – nagyon könnyű megtalálni. Nem haboztam, egyik este ezt választottam.

 

 

Előételnek hidegtál érkezett az asztalomhoz, sonkával, szalámival, sajtokkal, olíva bogyókkal – olyan hatalmas adag, hogy a párommal meg sem tudtuk enni. A pincér hölgy elmondta, a helyi lakosok kedvence a Bled sajt, a Jamar sajt, a Mlinaric szarvas szalámi és a szlovén sonka – ezért kerültek ezek az ételek a kóstoló tálra. Nem is csodálom, hogy ezeket a finomságokat mindenki szereti.

 

 

A Hotel Lovec Grill étterme úgy hirdeti magát, hogy itt van Bledben a legnagyobb steak választék, ami tény, de én mégis a helyi halkülönlegességet, az autentikus grillezett pisztrángot választottam – zöldségkörettel. A súlyom miatt este próbálok könnyebbet enni, s jól döntöttem, mert nagyon finom volt.

 

 

Az előételhez és a főételhez Szürkebarát, illetve Rebula fehér bort ittunk a feleségemmel, s bár nem illik, de a desszert előtt én megkóstoltam a Refosk vörösbort is, ami a szlovénok specialitása. Kicsit savas ez a bor, de azért lecsúszott. Olyan markáns, hogy piros lett tőle a nyelven, a szám széle, de nem zavart.

A vacsora fő attrakciója ez után következett, a híres bledi krémes. Aki erre jár, az biztosan megkóstolja. Ez a süti nagyon hasonlít a mi krémesünkhöz, ami viszont különbség hozzánk képest, hogy itt, Szlovéniában akkora szeleteket vágnak, hogy alig lehet megenni. Főleg egy kiadós étkezés után.

 

 

Inkább azt javaslom mindenkinek, aki a Bledi-tónál jár, hogy ebédre egyen egy krémes, s igyon mellé egy jó kávét valahol a tóparton, ahonnan a teraszról közben nézheti a tájat, ahonnan még az a kis szigetecske is látható, amelyen egy romantikus templom épült, ahová, most ősszel is el lehet csónakázni. S aztán a könnyű ebéd után jöhet a kiadósabb vacsora, helyi specialitásokkal, borokkal.

www.lovechotel.com

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

 

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás