Sütkérezz a világszínvonalú Asia Gardens Hotel & Thai Spa sztároknak kijáró csillogásában
december 28, 2017
Szilveszteri álomutazás a pezsgők világába! Boldog Új Évet!
december 31, 2017
Sütkérezz a világszínvonalú Asia Gardens Hotel & Thai Spa sztároknak kijáró csillogásában
december 28, 2017
Szilveszteri álomutazás a pezsgők világába! Boldog Új Évet!
december 31, 2017

Bemutatom az első champagne-t a világon, amit lehet jégkockával is inni!

Minden nagy ünnepen, rangos eseményen champagne-t kínálnak. Így lesz ez 2017 szilveszterén is.  Sokféle létezik a pezsgő italból, olcsóbb, drágább és vagyonokat érő.

Most a legelegánsabb, és a legtrendibb champagne-okról szólok. Ilyen például a Cristal de Roederer. Kevesen tudják, hogy honnan kapta a nevét. Második Sándor cárnak köszönhető, aki nagyon szerette a pezsgő italt, viszont rettenetesen félt, hogy merényletet követnek el ellene, méghozzá úgy, hogy bombát rejtenek el a champagne palackjában, s amikor feltálalják neki egy fogadáson, akkor az majd felrobban és megöli. Éppen ezért elrendelte, hogy kristály üvegben kell neki palackozni a champagne-t, ami átlátszó, hogy biztos legyen benne, az üvegben csak  az ital található.

Ez a történet a névadásban segített, s azóta is az uralkodók, hírességek itala a Cristal de Roederer.

A sikkes fogadásokon és nagyúri vacsorákon nagyon fogy mostanában a  Moët & Chandon Ice Imperial nevű champagne-ja.  Claude Moët 1743-ban készített először pezsgő italt, s nyilván büszke lenne rá, ha ihatna a mostani alkotásból, amely az ő nevét viseli, s a legek legje. Ez az első pezsgő a világon, amit lehet jégkockával inni.  Bennoit Gouez pincemester a kitalálója, gazdag gyümölcs ízzel rendelkezik, s lágy. Természetesen azonnal meghódította a St.Tropez-i beach-eket, s Miamiban, Acapulcóban, valamint Los Angelesben is a kívánságlista élére került az éttermek részéről.

Már a champagne megjelenése is nagyszerű, fehér az egész üveg, a jég és a hó világához azonosul, nem véletlen, hogy a francia Alpok legnagyobb síparadicsomában, Courchevel 1850-ben is ezt isszák a gazdagok síelés előtt és síelés után.

Különlegességnek számít a Rosé Apanage Pommery champagne is.  Madame Pommerynek adózik ez az ital, a Rózsák nagyasszonyának.  A Pommery champagne megalkotójának unokájától, Melchior de Polignactól tudjuk, hogy a madame szeretett a rózsakertje közepén állni, beszívni a virágok parfüm illatát.

A Rosé Pommery a legjobb szelekciókból készül. Thierry Gasco pincemester alkotása, igen karakterisztikus. A gourmet éttermek és a nagyon presztízs helyek forgalmazzák a világon.

Billecart-Salmon is előállt nemrégiben egy champagne csodával, a Vintage 2004 elnevezésű itallal. Extra Brut Az 1818-as eredeti üveghez hasonló palackban forgalmazzák, s különlegesség, hogy dekantálni kell.  Szép sárga színe van a champagne-nak intenzív ízek, illatok áradnak belőle.  Csak limitált szériában készült, s független borkereskedők kaptak belőle. Az ára egyáltalán nem vészes, csak 130 eurót kérnek egy palackért.

A Pommeryről beszélve szólnom kell még egy mestermunkáról, ami hódit az urak és hölgyek társaságában. S ez nem más, mint Cuvée Louise 1999 évjáratos champagne. Nem lehet elmondani, hogy milyen selymes, lágy, a buborékok szétomlanak a szájadban, ezzel koccintani maga a mámor.

A Laurent Perrier Aiguiére Grand Siécle champagne-ja sem akármilyen. Kézműves módon készítették a Loire-völgyében, egészen extra minőség. 2010. novemberében jelent meg a piacon, s rögtön csodájára járt mindenki, aki megkóstolta. Igazán klasszis, elegáns, elit. Az üveg, amiben árulják koromfekete, a címkéje is fekete fehér feliratozással. A világhíres séfek szerint a fekete szarvasgombás ételek illenek leginkább mellé.

Az 1808-ban Reims-ben alapított Henriot champagne csak az elit klubokban forog a köztudatban, annyira nívós. A brut Souverain champagne-ját most elkezdték nagyon hirdetni.

Szilveszterkor persze lehet koccintani más pezsgő italokkal is. Minden olvasómnak Boldog Új Évet kívánok.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás