Tahiti és szigetei: eldugott paradicsom a Csendes-óceán szívében!
december 13, 2017
Wirtshaus Steuerberg – tiroli csúcsgasztronómia!
december 15, 2017
Tahiti és szigetei: eldugott paradicsom a Csendes-óceán szívében!
december 13, 2017
Wirtshaus Steuerberg – tiroli csúcsgasztronómia!
december 15, 2017

Bohémiai gasztro különlegességek Cesky Krumlovban!

Az Unesco Világörökség része Cesky Krumlov, ahová naponta indulnak csoportos utak Magyarországról teli buszokkal, annyira népszerű. Nemcsak azért szeretik ezt a középkori cseh várost, mert sok a látnivaló, hanem azért is, mert fantasztikus a gasztronómiája.
Én 2 napot töltöttem Cesky Krumlovban a feleségemmel, valamint egy baráti házaspárral, s majdnem felrobbantam, mert órákat vett el, amíg kaptam helyet egy étteremben, s még az is problémát okozott, hogy másnapra foglaljak, mert a legtöbb helyen nem volt szabad asztal, szék, olyan óriási itt a forgalom. Végül persze sikerrel jártam, mert kitartó vagyok, s így eljutotta, Cesky Krumlov talán legjobb éttermébe, a Krcma Satlavskebe, valamint a DEPO-ba, amely étterem és sörház is egyben, s a Strudl Krumlov rétes bárban is kóstolhattam finomságokat.

A Krcma Satlavske gyakorlatilag egy kis eldugott keskeny utcában van, ami a főtérről nyílik, olyan, mint egy barlang, nyílt lángon készítik a sülteket, s remek a hangulata. Olyan hatalmas vegyes grill tálat kaptam, hogy azt hittem soha nem eszem meg. S végül így is történt. Kifogott velem a sok hús, maradt a fatányéron két szelet.

Amikor fizettünk, megdöbbentem, mert négy főre csak 60 euróba került ez a lakoma, ár érték arányban messze többet is megért volna nekünk, annyira jó volt.
A bohémiai ételek fenomenálisak. Ettem fokhagymalevest cipóban, ami káprázatos volt.

Szerettem volna megkóstolni a pacal levest és a sörlevest, de sajnos erre nem volt módom. Kóstoltam sült tarját knédlivel és párolt káposztával, amely szintén tetszett. Főleg a híres Becherovkával párosítva, no meg a cseh sörrel. Én nem vagyok nagy sörös, de itt nem hagytam ki, s ebben a környezetben ízlett is a kesernyés ital.
Cesky Krumlovban egymást érik a sörfőzdék és a kocsmák, ahol hihetetlen sok fajta sört mérnek. Ez gyakorlatilag a sör hazája. De legalábbis az egyik hazája, mert azért ne feledkezzünk meg a németekről és a belgákról se.

A sörökhöz Cesky Krumlovban sörfalatokat is lehet enni, disznósajtot például ecetes hagymával, vagy krumpli lángost, esetleges ecetes halat. De a brinzából készült krémmel megkent szendvics sem akármilyen. A világos és barna sörök mellett sokféle sörkoktél is kitaláltak. Ami most nagyon megy, az a „Fekete bársony”. S hogy mi ez? Pezsgő+ barna sör elegye. De a „Vízimanót” is sokan rendelik, ez gin+ barna sör. Érdemes kipróbálni.
Desszertnek a rétes fogy legjobban, igaz a kalácsok és a lepények is népszerűek a városban.
Szálláshelyként a Latrán Hotelt, a Krcinuv Dum szállodát, vagy a Hotel Leonardot javaslom. Ezek elérhető áron jó színvonalat szolgáltatnak, s remek helyen vannak a városban.
Cesky Krumlov autómentes város, a városfalon kívül hatalmas parkolók vannak, 24 órára 250 cseh Korona a díja a parkolásnak.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.
Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!
www.alomutazo.hu

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 104 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás