A félelmetes Sydney-Hobart jachtverseny
november 5, 2017Milánó és az Utolsó vacsora
november 7, 2017Puerto Banus, a luxus mágikus neve Spanyolországban!
A fényűző Marbella jachtkikötőjéről van szó. A Costa del Sol Monte Carlója. Sokszor jártam itt, egyszerűen imádom ezt a helyet. Ősszel és télen is „dübörög” itt az élet.
Több tízmillió dolláros jacht csodák sorakoznak egymás mellett napi 2-5 ezer euróért a kikötőben, így Joyce Marine szuper jachtok, Grand Soleil tengeri vitorlások, Doral motoros jachtok, Sonic offshore motorcsónakok, míg a parton olyan autócsodák várakoznak gazdáikra, mint a Bentley-k, a Maybach-ok, a Rollce Royce-ok, Hummerek, McLaren Mercedesek, s különböző old timer különlegességek, nem is beszélve a motorokról.
A sikkes butikokban jól öltözött, kisminkelt babák parádéznak, s a talpig fehérben pompázó, többnyire 20-30-évvel idősebb partnereik addig az elegáns bárokban iszogatnak, várják babáikat, hogy azután együtt fogyaszthassák el a homár vacsorájukat, majd az Ocean Clubban, vagy esetleg a Pangaea Sky Lounge-ban fejezzék be az estét. Persze sikkes Bruce Willis kávézója is, ahová néha még a hollywoodi világsztár is betér.
Sokak állítása szerint ma fényűzőbb élet zajlik Marbella kikötőjében, mint Floridában, a miami Bal Harbourban, vagy Kaliforniában, Palm Springsben, sőt Monte Carlóban. Olyan partikat rendeznek, amelyeknek híre megy az egész világon.
Marbella és a Puerto Banus azért válhatott a világ luxus fővárosává, mert Európa bármely metropoliszából 2-3 óra alatt elérhető repülővel, s itt egész évben szinte nyár van. Mediterrán hangulat, pálmafák, tenger, halételek, jó italok, szép nők… Mi kell még? Az éttermekben, szállodákban, bárokban minden vendéggel extrán udvariasak, s a minőség kifogástalan.
Aki Marbellában jár, az mind arra kíváncsi, mi a legek netovábbja a városban. A tipp: Carlos Oyarbide éttermének a meglátogatása. A séf mágikus kulináris szinfóniát rendez minden este a vendéglátóhelyén. Főzött már Erzsébet királynőnek, Juan Carlos spanyol királynak, Bush elnöknek és Clintonnak egyaránt. Ha valaki betér hozzá, az az érzése, hogy a gasztro guru kifejezetten csak neki főz, a feltálalt ételeknek szinte személyiségük van. Paul Bocuse, Joel Robuchon, Michelle Troisgros és más szakácsóriások is elismerik a tudását. Az ételei ízben, színben és illatanyagban is harmonizálnak egymással az általa kreált menüsorokban. A fogásokhoz 900 féle borból választhatnak a vendégek, a nemzetközi top borok természetesen mind szerepelnek az itallapon. Különlegesség, hogy az árak nem szálltak el az egekbe, Carlos, s felesége, Carmen pontosan tudja, számukra az elégedett, visszajáró vendégek a legfontosabbak.
Egyszer én is szeretnék majd beülni Carloshoz…
Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.
Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!
www.alomutazo.hu
Ki vagyok én? |
L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.
Like-olj, kövess és oszd meg!
Feliratkozás hírlevélre!