A félelmetes Sydney-Hobart jachtverseny
november 5, 2017
Milánó és az Utolsó vacsora
november 7, 2017
A félelmetes Sydney-Hobart jachtverseny
november 5, 2017
Milánó és az Utolsó vacsora
november 7, 2017

Puerto Banus, a luxus mágikus neve Spanyolországban!

A fényűző Marbella jachtkikötőjéről van szó. A Costa del Sol Monte Carlója. Sokszor jártam itt, egyszerűen imádom ezt a helyet. Ősszel és télen is „dübörög” itt az élet.

Több tízmillió dolláros jacht csodák sorakoznak egymás mellett napi 2-5 ezer euróért a kikötőben, így Joyce Marine szuper jachtok, Grand Soleil tengeri vitorlások, Doral motoros jachtok, Sonic offshore motorcsónakok, míg a parton olyan autócsodák várakoznak gazdáikra, mint a Bentley-k, a Maybach-ok, a Rollce Royce-ok, Hummerek, McLaren Mercedesek, s különböző old timer különlegességek, nem is beszélve a motorokról.

A sikkes butikokban jól öltözött, kisminkelt babák parádéznak, s a talpig fehérben pompázó, többnyire 20-30-évvel idősebb partnereik addig az elegáns bárokban iszogatnak, várják babáikat, hogy azután együtt fogyaszthassák el a homár vacsorájukat, majd az Ocean Clubban, vagy esetleg a Pangaea Sky Lounge-ban fejezzék be az estét. Persze sikkes Bruce Willis kávézója is, ahová néha még a hollywoodi világsztár is betér.

Sokak állítása szerint ma fényűzőbb élet zajlik Marbella kikötőjében, mint Floridában, a miami Bal Harbourban, vagy Kaliforniában, Palm Springsben, sőt Monte Carlóban. Olyan partikat rendeznek, amelyeknek híre megy az egész világon.

Marbella és a Puerto Banus azért válhatott a világ luxus fővárosává, mert Európa bármely metropoliszából 2-3 óra alatt elérhető repülővel, s itt egész évben szinte nyár van. Mediterrán hangulat, pálmafák, tenger, halételek, jó italok, szép nők… Mi kell még? Az éttermekben, szállodákban, bárokban minden vendéggel extrán udvariasak, s a minőség kifogástalan.

Aki Marbellában jár, az mind arra kíváncsi, mi a legek netovábbja a városban. A tipp: Carlos Oyarbide éttermének a meglátogatása. A séf mágikus kulináris szinfóniát rendez minden este a vendéglátóhelyén. Főzött már Erzsébet királynőnek, Juan Carlos spanyol királynak, Bush elnöknek és Clintonnak egyaránt. Ha valaki betér hozzá, az az érzése, hogy a gasztro guru kifejezetten csak neki főz, a feltálalt ételeknek szinte személyiségük van. Paul Bocuse, Joel Robuchon, Michelle Troisgros és más szakácsóriások is elismerik a tudását. Az ételei ízben, színben és illatanyagban is harmonizálnak egymással az általa kreált menüsorokban. A fogásokhoz 900 féle borból választhatnak a vendégek, a nemzetközi top borok természetesen mind szerepelnek az itallapon. Különlegesség, hogy az árak nem szálltak el az egekbe, Carlos, s felesége, Carmen pontosan tudja, számukra az elégedett, visszajáró vendégek a legfontosabbak.

Egyszer én is szeretnék majd beülni Carloshoz…        

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

 

Booking.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás