Női feneket és férfi falloszt formázó tengeri kókusz
május 13, 2017
Táncoló színes fénycsíkok, ovális alakzatok: a sarki fény
május 16, 2017
Női feneket és férfi falloszt formázó tengeri kókusz
május 13, 2017
Táncoló színes fénycsíkok, ovális alakzatok: a sarki fény
május 16, 2017

A világ legtöbbet fényképezett tengerpartján 750 millió éves gránittömbök találhatók

Ma La Digue az úti célom a Seychelles-szigeteken. Izgulok. Itt található a világ legtöbbet fényképezett, gránittömbökkel teli tengerpartja, az Anse Source d’Argent, ahol a Bounty reklámfilmek és más ismert tévés produkciók is készültek. A szigeten persze akad néhány más gyönyörű tengerpart is, többek között a Grande Anse, Petit Anse, Anse Cocos, ezek megtekintése szinte természetesnek vehető.

A Praslin szomszédságában elterülő La Digue, mindössze 2100 lakosával, Seychelles negyedik legnagyobb szigete, amely egy korabeli francia hajóról kapta a nevét. Az elbűvölő szigetre negyedórás alatt értem hajóval Praslinról, s a partra lépve úgy éreztem, megállt az idő. Itt csak kerékpárral, vagy elektromos golf kocsival lehet közlekedni, régebben ökörfogatokat is kínáltak a turistáknak, de ez már kiment a divatból.
A fő látványosság, a legendás, 750 millió évvel ezelőtt képződött gránittömbökkel szegélyezett tengerpart hemzsegett a turistáktól. Ez egy kicsit elszomorított, mert az ipari méretűvé vált turizmus miatt már alig találtam helyet, ahol lefeküdhettem a tengerparton, s nehéz volt úgy fotóznom, hogy ne legyen a kép hátterében egy francia, vagy német csoport. Viszont felvidított, hogy amikor bementem a vízbe, akkor 40-50 centis, hatalmas színes halak úszkáltak el mellettem, majdnem hozzám érve. A tenger olyan tiszta volt, hogy leláttam két-három méterre is.

A L’Union Estate park, ahová külön belépőt kell fizetni, a gránitsziklás beachen kívül még több más érdekességet is tartogat. Kerékpárral jártam körül. Megismerkedhettem a tradicionális Kreol életvitellel, láttam La Digue legrégebbi temetőjét, és a “Goodbye Emanuelle” film forgatásának helyszínt adó 19. századi ültetvényes házba is bementem. Etettem hatalmas, százéves teknősöket falevelekkel, s tanulmányoztam a vanília ültetvényt, amelyen már kezdett érni a termés, a hatalmas vanília rudaktól csak úgy roskadoztak a fák. Törékeny orchideák, indiai mandula, takamaka, és düledező pálmafák sokasága tarkítja Seychelles híres szigetét, nem győztem fotózni.
La Digue-on lelhető fel a világ egyik legritkább madara a seychelle-i Black Paradise Flycatcher, nekem sikerült megpillantanom néhányat.

Nagy élmény volt körbebicikliznem a szigetet, bár néha tolnom kellett a kerékpárt, mert olyan dombokra kellett volna felhajtanom. Az ebédemet a Fish Trap étteremben fogyasztottam el, magyarul Halcsapda a neve, s értelemszerűen grillezett halat ettem. Közben bámultam a hihetetlen szépségű, kékes-zöldes árnyalatú tengert és a por finomságú fehér homokot.
Lehet ennél jobb az élet?

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még legalább 100 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat. Ha szeretnél fél áron hozzájutni a népszerű utazási riportkönyveimhez, akkor menj a főmenüben a Könyv rovathoz, s on-line megrendelheted bármelyik riportkönyvemet 50% engedménnyel!
www.alomutazo.hu

Booking.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 104 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás