Hihetetlen árzuhanás az Azamara Club Cruise-nél!
április 8, 2017A Titanic múzeum Belfast büszkesége
április 16, 2017Desszert- és kávépillanatok húsvétra
A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőlj, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezd a pihenést. Akár együtt vagy a családdal, akár szűk körben tartod a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.
A Nespresso szakértőitől kapott receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhesd a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ‘’hagyományos’’ és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.Most megosztom veletek ezeknek a finomságoknak az elkészítési módját.
Narancsos sajttorta és Cappuccino
Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.
HOZZÁVALÓK:
Keksz alap:
100 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
Sajtkrém:
100 ml víz
5 zselatin
Egy nagy narancs leve
400 g sajtkrém (mascarpone)
200 g túró
150 g nádcukor
200 ml tejszínhab
Cappuccino:
1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
80 ml tej
ELKÉSZÍTÉS :
Keksz alap:
Keverd össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleld ki sütőpapírral, majd tedd bele, és egyengesd el a tésztát. Süsd 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.
Sajtkrém:
Áztasd a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és adj hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsd rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverjd bele a tejszínhabot. Öntsd rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.
Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzz egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készíts tejhabot, majd öntsd a tejhabot a kávéra. Fogyasszad a süteménnyel együtt.
Vivalto Lungo Decaffeinato vaníliás gyümölcssalátával
Ez az élénk színű desszert igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal.
HOZZÁVALÓK:
Kávé:
2 Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávékapszula
Gyümölcssaláta:
szezonális gyümölcsök
vanília rúd
80 g cukor
lime
víz
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozd meg és vágd fel a gyümölcsöket. Helyezd az összes gyümölcsöt egy nagy edénybe, majd keverd össze.
Forralj 200 ml vizet, add hozzá a cukrot, kapard ki a vanília rúd magjait, tedd a szirupba, majd forrald 8 percig,. Add hozzá a lime levét, majd öntsd a meleg szirupot a gyümölcsökre, s a kávéval szolgáld fel.
Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel
A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.
HOZZÁVALÓK:
6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
6 amaretti (mandulás keksz)
5 zselatinlap
2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
4 vaníliarúd, hosszában elvágva
100 g barna nádcukor
150 g tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS:
Áztasd a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozd meg az almákat, magozd ki és vágd őket 12 szeletre. Vágd félbe hosszában a vanília rudat, és kapard ki a magokat.
Helyezd a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vanília rudat egy nagyobb edénybe.
Főzz le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Önts az edénybe 50 ml vizet, tegyed fel forrni, és hagyd, hogy a cukor karamellizálódjon, majd add hozzá a lefőzött kávét. Tedd bele az almaszeleteket, majd főzd 10 percig alacsony hőmérsékleten.
Vedd ki a keverékből az almadarabokat és a vanília rudakat, ezeket a tálalásig tedd félre. Add hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyd benne feloldódni. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vedd ki az edényből, és vágd apró kockákra.
Vágd ketté az amaretti süteményeket, és tedd tálkákba. Helyezd rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítsd a maradék tejszínhabbal, és szórd meg pirított mandulaszeletekkel. Önts egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapj.
Ha szeretnél még közel száz érdekes riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat. Ha tetszik, keresd meg az alomutazo.hu honlapon a jobb oldali hasábon a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak az írásaim.
www.alomutazo.hu
Ki vagyok én? |
L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 108 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.
Like-olj, kövess és oszd meg!
Feliratkozás hírlevélre!