Fantasztikus savas borokat ittam Új-Zélandon!
február 16, 2018
Direkt repülőjárat indul Budapestről Chicagóba!
február 19, 2018
Fantasztikus savas borokat ittam Új-Zélandon!
február 16, 2018
Direkt repülőjárat indul Budapestről Chicagóba!
február 19, 2018

A Sonkás és A Sajtos a Fény utcai piacon, lenyűgöző áruválasztékkal!

Hódít a gourmet gasztronómia. Egymás után jelennek meg a speciális szakácskönyvek és főzőmagazinok, mind több az étel- és italfesztivál az országban. Aki valamit is ad magára, annak járatosnak kell lennie a magyar és külföldi vörösborok világában, de ismernie kell a legjobb fehéreket is. Sikkes a pálinkafőzdéket járni, párlatokat kóstolni is. A kiemelt vendéglátóhelyek extra kínálatáról jobb körökben illik tudni, s nem árt, ha valaki tisztában van vele, hogy a steakek királya a wagyu marhaszelet.

Hirdetés

Beszámolhatok még egy kedvencről is, amiért egyre inkább rajong a hazai elit. Ez nem más, mint a sonka. A csúcs sonkák. Bevallom: én is rabja vagyok a finom sonkáknak.

A világ legjobb sonkáinak magyarországi megismertetése és elterjesztése, a sonka népszerűsítése hazánkban elsősorban egy dányi hentes nevéhez fűzhető. Gódor Andrásnak hívják. Ő A Sonkás. Ez az A-betű az elsőségét jelzi. Jó értelembe vett megszállott. Minden idejét a szakmájának szenteli, s évek óta szinte már mániája a minőségi sonka bevezetése, felfuttatása, népszerűsítése, ami nagymértékben sikerült is neki.

A Sonkás a budapesti Fény utcai piac legfelső emeltén lévő minőségi felvágott szaküzletében egy külön sonkapultot hozott létre, a gödöllői gourmet üzletében a legjobb spanyol, olasz és szlovén sonkákat árulja, ő maga is gyárt mangalica főtt sonkát, mint ahogy magyar szárított sertés sonkát is. Sonkavágó gépeket forgalmazásában segít másoknak, hogy a nagykereskedelmi részlegének vevői hajszálvékonyra tudják szeletelni az egyéni vásárlóknak a sonkákat. Sonkabemutatókat tart, versenyt szervez, ahol kézzel szeletelik az indulók a szárított sonkákat, bor- és pálinkafesztiválokon kóstoltatja a legjobb termékeket, sokszor ingyen, csak ismerje meg minél több ember a világ legfinomabb készítményeit. Magát valamire tartó gasztro magazin szinte már nem jelenhet meg úgy, hogy ne készítsen vele interjút a sonka különlegességekről.

A Sonkás, azaz Gódor András állandóan képzi magát. Hol az olaszországi Pármában tanulmányozza a sonkakészítést, hol San Danielében tartózkodik. Ő nem maradhat le a nagy spanyol szakmai kiállításokról, s rendszeresen jár a szlovén gyárakba is, hogy ellesse a tudományt, a sonkakészítés mikéntjét.

Színészek, popsztárok, ismert politikusok vásárolnak nála a Fény utcai piacon, ahol minden szombat délelőtt ingyen kóstolót celebrál elmaradhatatlan „fegyverhordozójával”, a grillvilágbajnok magyar szakáccsal, Kurunczi Józseffel.  Ilyenkor aratja le a mosolyt. Ezért él. Ez hajtja. A siker, a szeretet, az elismerés motiválja, amiből sok jut neki mostanában, mert nemcsak jó szakember, hanem jó EMBER is, mindenki szereti, kedveli.

Kultuszt teremtett Gódor András. Sonka kultuszt Magyarországon. S nemcsak a kisker boltjaiban árusít, hanem nagykert is üzemeltet, vesznek tőle termékeket éttermek, szállodák, bárok, de van még kapacitása, hogy minél több vendéglátó ipari egységet ellásson. Folyamatosan fejleszti a nagyker részlegét is.

Andrást annyi partira, bemutatóra hívják, hogy nem is tud mindegyiknek eleget tenni. Hentes kötényét olyan sűrűn kell öltönyre cserélnie, hogy a piachoz közeli két funkciót is ellátó lakás-irodájában mindig tart váltás ruhát, elegáns zakót, nadrágot. Arra már végképp nem jutna ideje, hogy hazaautózzon Dányra, majd átöltözve visszatérjen a fővárosba, valami elegáns fogadásra. Nem tudni mikor pihen, hajnali öt órakor már a piacon van, s éjfél előtt ritkán végez. Közben egy héten gyakran kétszer is megfordul Olaszországban.

Menj el Te is a Fény utcai piacra, s válogass nála a fantasztikus sonkák, valamint más minőségi felvágottak közül. S ha már arra jársz, akkor menj le egy emeletet a piacon, s a hátsó sarokban keresd meg Gódor András A Sajtos üzletét, ahol a világ több mint 200-féle sajtkülönlegességét kínálja.

Olyan fenséges ez a bolt, mintha egy speciális francia sajtüzletben lennél, s a kiszolgálás is rendkívül szakszerű, kedves. Nem véletlen ez, hiszen Gódor András két lánya, Eszter és Evelin árusít, akik megtanultak mindent a sajtokról, amit lehet. Néha édesanyjuk, Margit is besegít, aki amúgy a család gödöllői sonka- és sajtüzletét vezeti hozzáértéssel.

Többször is jártam már ebben a sajtboltban, s mindig lenyűgözött, hogy nem sajnálják megkóstoltatni a lányok a legdrágább sajtokat sem.  Ez jó marketing eszköz, hiszen ha ízlik valami, akkor mindjárt veszel is belőle, s később visszatérsz, hogy újra élvezhessed a remek ízeket.

Az is tetszik, hogy itt rendelhetek különleges, vegyes sajt tálakat, csodásan megalkotják ezeket a legkényesebb igények szerint is, s kaphatok minden kiegészítőt, a finom olíva bogyóktól kezdve a pro seccoig. S persze ugyanitt kérhetek sonkatálat is, hajszálvékonyra szeletelve, nem kell rohangálnom a piacon a két emelet között, hiszen a családi vállalkozás tagjai megoldanak helyettem mindent.

Gódor András természetesen a sonka nagyker mellett sajt nagykert is üzemeltet, s boldog, ha minél több vendéglátóhelynek szállíthat, s a sonka mellett terjesztheti a sajtkultúrát is. Amit csinál, az szerelem. A húskészítményekben, vagy speciálisan a sonkákban, valamint a sajtokban nem is az árut látja. Ez inkább élvezeti cikk számára. Élvezi, hogy a legjobbat szerzi be, a csúcsminőséget adja el, s ha elhiszitek, ha nem, azt sem számolja betegesen, hogy mennyi pénzt keres ezzel. Szinte már szlogen a számára, hogy neki a mosoly a fontos. Hogy lássa az emberek arcán az elégedettséget, amikor megkóstolják a hajszálvékonyra szeletelt különböző sonka különlegességeket, vagy az extra sajtokat.

Jó sonka, finom sajt, jó kenyér, egy pohár kiváló pro secco …. és dőlj hátra!!!! Ez a tanácsom. Ha egyszer megkeresed Gódor András boltjait a Fény utcai piacon, akkor biztosan oda szoksz!

Telefon: 06-20 941 5157. Email: info@sonka.hu

www.sonka.hu

Hirdetés

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 109 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás