Utazás az álmokban, tükörkép a valóságban!
december 10, 2017
A francia síterepek 2017/18-as újdonságai
december 10, 2017

Az idei budapesti korcsolyaszezon slágere a Bombardino

Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. A korcsolyázók már most felkészülhetnek a legújabb trendekre.

91-ik évét kezdi meg idén a Városligeti Műjégpálya, mely a Budapestiek egyik legfontosabb találkozási pontjává és az aktív téli kikapcsolódás otthonává nőtte ki magát. Idén is számos újdonsággal jelentkezik ez a helyszín: pihenő plázs, különleges gasztro meglepetések a hüttében.  A korcsolyázás ugyanis elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett. A jégpálya büféje idén két újdonsággal készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forralt borral és a Bombardinóval.

Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás ízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.   

Nagy klasszikusnak számít a forralt bor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A receptúra a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg.

Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíros kenyér és a hot-dog.

Persze mára nem csak a korcsolyázás, de a hobbi- és amatőr sportolók ügyességének vagy éppen ügyetlenkedésének szemmel követése is trendi elfoglaltsággá vált.

Ezek a modernkori „gardedámok” már nem is feltétlenül azzal a céllal érkeznek, hogy a fiatalok erkölcsein őrködjenek. Mára a korcsolyázás családi elfoglaltsággá vált, így azok a családtagok is jól szórakoznak barátaikkal, barátnőikkel, akik maguk nem hódolnak a sportnak, csak kellemes beszélgetéssel vagy éppen pletykálással szeretnék eltölteni az időt.

A Városligeti Műjégpálya tehát kezdi visszanyerni régi fényét és – csakúgy, mint a múlt században – igazi közösségformáló térré kezd változni, amiről szinte minden Budapestinek van valamilyen kedves sztorija és minden évben számolja a napokat a megnyitóig.

Otthoni Bombardinó recept: 0,5 dl brandy vagy barna rum, 1 dl tojáslikőr vagy 1 tojás sárgája, vaníliás cukor és fahéj, ízlés szerint, tejszínhab a díszítéshez.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 104 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás