Ősi maja piramisok Belizben!
április 29, 2017
Szajnai hajózás a parfümöktől illatozó „digitális” Párizsban!
április 29, 2017

Gasztro busz Párizsban – gourmet ételekkel, borokkal

Imádok élni! Jól élni! Ha valahol, ezt Párizsban biztosan lehet. Itt minden adott az önfeledt gyönyörhöz. A francia fővárosban tett villámlátogatásom egyik csúcspontja most az újdonságnak számító Bustronome  gasztro busz kipróbálása volt.

Képzeld el, hogy éppen egy libamájas millefeuille-t vagy egy csokoládé mousse-t kóstolsz és két falat között megjelennek a szemeid előtt Párizs látványosságai. Louvre, Notre-Dame, Grand Palais, Madeleine, Opera Garnier,  Musée du Louvre, Trocadero… Párizs guruló étterme egyszerre kényezteti az ízlelőbimbóid és a szemeid! 

A Bustronome ínyenc utazást kínál. Ennek a különleges íz utazásnak tehát Bustronome a neve. Jól jegyezd meg, s ne hagyd  ki, ha Párizsban jársz! Miközben egy tökéletes kényelmet nyújtó busz fedélzetéről tekintheted meg a francia főváros nevezetességeit, közben gourmet ebédet vagy vacsorát fogyaszthatsz el.  

Az utazás a Charles de Gaulle-Etoile tér közeléből, a Diadalív árnyékában, egészen pontosan a 2 avenue Kléber Paris 8 szám elől indul – 12 órakor vagy 19:45-kor és két órán át tart. Egész évben, a hét minden napján kigurul az étterembusz, amelyen egyszerre összesen 38 személy fér el. 

A Bustronome egyik sajátossága, hogy a busz teteje teljes mértékben üvegből készült, így tökéletes kilátás nyílik Párizsra. S korlátok nélkül lehet fotózni mindent.

Rövid időtartam, maximális élvezet. Így tudnám összefoglalni a gasztro buszozásomat Párizsban. Olyan ételeket fogyaszthattam a fedélzeten a csodásan megterített asztalomnál, amelyről eddig csak álmodhattam. Az ismert séfek, Julien Tien Mi Tie és Sébastien Nicolleau találták ki a fogásokat, amelyek íze és prezentálása is elképesztően csodás volt. Előételként libamájat tálaltak, majd sárga tőkehalfilé érkezett bazsalikomos krémmel leöntve, ezt követően kacsasültet hoztak tört krumplival és kissé pikáns öntettel, majd a desszert buggyantott körte volt, sós-karamellás vajjal meglocsolva, egy gombóc fagylalttal és édes keksszel.

A remek ételek mellé finom francia borokat kínáltak, ami az élvezetet csak fokozta. Egy kicsit mintha fejembe is szállt volna a bor, így délidőben, hiszen ehhez nem vagyok hozzászokva, mint a franciák. Ők minden délben isznak egy pohárkával, akár munka közben is, ezt nem ítéli el senki.

A négy-, illetve hat fogásos menü ára 65€ és 125€ között mozog fejenként. Az ebédet hangulatos zenei aláfestés tette még színesebbé, s ha éppen adatokra, információkra volt szükségem azokról az épületekről, amelyek mellett elhaladtunk, akkor a kezembe kaphattam egy személyre szóló információs kagylót, s akár nyolc nyelven meghallgathattam, amire kíváncsi voltam. 

A nagy érdeklődésre tekintettel Párizsban nemrégiben már forgalomba került a második Bustronome busz is, s elindult ugyanez a szolgáltatás Londonban is!   Ha további információkat szeretnél kapni a Bustronome-ról, akkor keresd fel a honlapjukat: www.bustronome.com

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még legalább 100 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat. Ha szeretnél fél áron hozzájutni a népszerű utazási riportkönyveimhez, akkor menj a főmenüben a Könyv rovathoz, s on-line megrendelheted bármelyik riportkönyvemet 50% engedménnyel!

www.alomutazo.hu

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 104 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás