Robottal tojáscsatázhatsz húsvétkor – földrészeken át
április 13, 2017
A Titanic múzeum Belfast büszkesége
április 16, 2017

Desszert- és kávépillanatok húsvétra

A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőlj, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezd a pihenést. Akár együtt vagy a családdal, akár szűk körben tartod a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

A Nespresso szakértőitől kapott receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhesd a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ‘’hagyományos’’ és  a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.Most megosztom veletek ezeknek a finomságoknak az elkészítési módját.

Narancsos sajttorta és Cappuccino

Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.

HOZZÁVALÓK:

Keksz alap:

100 g cukor

200 g liszt

120 g vaj

1 evőkanál tejszín

1 evőkanál fahéj

1 teáskanál vaníliakivonat

Sajtkrém:

100 ml víz

5 zselatin

Egy nagy narancs leve

400 g sajtkrém (mascarpone)

200 g túró

150 g nádcukor

200 ml tejszínhab

Cappuccino:

1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula

80 ml tej

ELKÉSZÍTÉS :

Keksz alap:

Keverd össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleld ki sütőpapírral, majd tedd bele, és egyengesd el a tésztát. Süsd 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.

Sajtkrém:

Áztasd a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és adj hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsd rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverjd bele a tejszínhabot. Öntsd rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

Tálalás:

A cappuccino elkészítéséhez főzz egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készíts tejhabot, majd öntsd a tejhabot a kávéra. Fogyasszad a süteménnyel együtt.

 

 

Vivalto Lungo Decaffeinato vaníliás gyümölcssalátával

Ez az élénk színű desszert igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal.

HOZZÁVALÓK:

Kávé:

2 Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávékapszula

Gyümölcssaláta:

szezonális gyümölcsök

vanília rúd

80 g cukor

lime

víz

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg és vágd fel a gyümölcsöket. Helyezd az összes gyümölcsöt egy nagy edénybe, majd keverd össze.

Forralj 200 ml vizet, add hozzá a cukrot, kapard ki a vanília rúd magjait, tedd a szirupba, majd forrald 8 percig,. Add hozzá a lime levét, majd öntsd a meleg szirupot a gyümölcsökre, s a kávéval szolgáld fel.

 

 

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel

A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.

HOZZÁVALÓK:

6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula

2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)

6 amaretti (mandulás keksz)

5 zselatinlap

2 evőkanál pirított, szeletelt mandula

4 vaníliarúd, hosszában elvágva

100 g barna nádcukor

150 g tejszínhab

ELKÉSZÍTÉS:

Áztasd a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozd meg az almákat, magozd ki és vágd őket 12 szeletre. Vágd félbe hosszában a vanília rudat, és kapard ki a magokat.

Helyezd a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vanília rudat egy nagyobb edénybe.

Főzz le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Önts az edénybe 50 ml vizet, tegyed fel forrni, és hagyd, hogy a cukor karamellizálódjon, majd add hozzá a lefőzött kávét. Tedd bele az almaszeleteket, majd főzd 10 percig alacsony hőmérsékleten.

 

Vedd ki a keverékből az almadarabokat és a vanília rudakat, ezeket a tálalásig tedd félre. Add hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyd benne feloldódni. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vedd ki az edényből, és vágd apró kockákra.

Vágd ketté az amaretti süteményeket, és tedd tálkákba. Helyezd rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítsd a maradék tejszínhabbal, és szórd meg pirított mandulaszeletekkel. Önts egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapj.

Ha szeretnél még közel száz érdekes riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat. Ha tetszik, keresd meg az alomutazo.hu honlapon a jobb oldali hasábon a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak az írásaim.

www.alomutazo.hu

Booking.com

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 108 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás