A Dubaji Turisztikai Hivatal magyar irodát nyitott
február 27, 2017
Emirates plédek
február 27, 2017

A Nespresso bemutatta első érlelt kávéját

Nem kell Dél-Amerikába utaznod ahhoz, hogy jó kávét ihass! Először kínál érlelt kávét a Nespresso, a SELECTION VINTAGE 2014 Limited Edition őrleményt, mely a csúcsminőségű sajtokhoz, húsokhoz és borokhoz hasonlóan, hosszan tartó, szakavatott érleléssel nyerte el gazdag és telt ízét.

Az érlelt típusú kávé rendkívül különleges és keresett terméknek számít, mivel az éveken át tartó folyamat az érzékelés új dimenzióit tárja fel. Az őrlemény alapanyaga a magasan fekvő kolumbiai felföldeken három évvel ezelőtt szüretelt Arabica, amely a gondos érlelést követően elegánsan fás és lágyan gyümölcsös jegyekben gazdag, komplex íz világot és bársonyos textúrát mutat.

A kávé érlelésének hagyománya az 1700-as évekig nyúlik vissza, amikor az Indonéziában betakarított kávét hosszú hónapokon át tartó hajóúttal szállították Európába. A fából épített hajótestekben a kávét szabadon átjárta a nedves tengeri levegő, és a sós víz hatására a kávébabok megduzzadtak. Kirakodás után a kávébabot a napon szárították, s eközben megváltozott az ízük. Az is előfordult, hogy a kávét Indonéziában raktározták mindaddig, amíg be nem futott a következő, Európába tartó hajó, és a tárolás ideje alatt a kávészemek ki voltak téve a hőmérséklet és a napfény folyamatosan változó hatásainak. Mindkét esetben ugyanaz történt: a kávébabok fizikai szerkezete az idő elteltével megváltozott, ez pedig erősen befolyásolta, hogyan reagáltak a pörkölésre, és hogy milyen aromák teljesedtek ki bennük.

A 2017 januárjában bemutatott vintage kávé érlelése természetesen már egy egészen új módszerrel történik, amit a Nespresso szakértői dolgoztak ki arra törekedve, hogy az érési folyamat minden előnyét megőrizzék, ám magát az érlelést szabályozott környezetben végezhessék.

A szakértők az új eljárás során pontosan beállították az időtartamot, az oxigénszintet, a levegő páratartalmát, valamint a légnyomást – sőt még a bezsákolt kávé rotációját is megtervezték, hogy az érlelés tökéletesen egyenletes legyen. A gondos kezelés eredményeként a zöldellő kolumbiai felföldön frissen szüretelt Arabica kávébabok idővel SELECTION VINTAGE 2014 kávévá alakultak.

Az új, érlelt kávé bemutatásának alkalmából a két darabból álló Reveal Espresso Intense pohárkészlet különleges díszcsomagolásban is megvásárolható. A Nespresso szakértői a Riedel üvegformáló mestereivel közösen alkották meg e gyönyörű kristály kóstolópoharakat. A gondosan megformált pohárban tökéletesen bontakozik ki a kávé kiegyensúlyozott aromája, kiemelve az ital lágyságát, így a kóstolás a lehető legmagasabb szintű érzéki élményt nyújtja.

Az érlelt kávé 2017. január 16-tól korlátozott ideig, a készlet erejéig kapható világszerte, igí hazánkban is..

 

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 104 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás