Ha ünnepelsz, akkor igyál tokajit!
február 24, 2017
A Dubaji Turisztikai Hivatal magyar irodát nyitott
február 27, 2017

A Twickel Gróf Zichy borcsalád

A Twickel Szőlőbirtok prémium kategóriája a Gróf Zichy borcsalád, amely báró Twickel György édesanyja, Zichy Mária Terézia grófnő iránti tiszteletből kapta a nevét. A Zichy család története egyébként egészen a X. századik nyúlik vissza.

A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok legjobb fekvésű dűlőiről származó szőlő adja a Gróf Zichy borokat, amelyek kizárólag meghatározott fajták legjobb évjárataiból készülnek. Az alacsony hektáronkénti termésmennyiséghez intenzív szőlő-szelekció és kímélő szőlőfeldolgozás társul. A borok érleléséhez a legjobb minőségű barrique hordókat használják. A fahordós érlelés legalább 12 hónapig tart, amelyet hosszú idejű palackos érlelés követ. A borcsalád három tagja a Szekszárdi Kékfrankos, a Szekszárdi Merlot és a Szekszárdi Bikavér.

Amikor csodás közös pillanatokat töltesz el szeretteid és barátaid körében, akkor ezeket a pillanatokat igazán különlegessé, meghitté és felejthetetlenné teheted egy pohár szekszárdi vörösborral. A Twickel Szőlőbirtok Gróf Zichy borcsalád vörösborai igazán méltóak a születésnapokhoz, s más ünnepekhez.

Twickel Gróf Zichy Szekszárdi Kékfrankos 2012. Ez a különös gonddal válogatott, mély rubin színű Kékfrankos a pincészet zászlósbora. Terméskorlátozással és kézzel válogatva a legmagasabb potenciálú szőlőket szüretelik le. Illatában áfonyalekvár-jegyeket fedezhetünk fel. Kiváló kísérője lehet őz- és szarvashúsból készült fogásoknak.

 

Twickel Gróf Zichy Szekszárdi Merlot 2011. A bátaszéki Farkasd-dűlő lágy esésű lankáin található a Twickel Szőlőbirtok legszebb Merlot-ültetvénye. Szigorú terméskorlátozás mellett viszonylag későn, október közepén szüretelik. Színvilága mély bordó, illatában dominálnak a mazsolás jegyek, a törökméz és a hecsedli, amelyet vargánya jellegű záró illat követ. Ízében felfedezhető az aszalt őszibarack, mogyoró és kakukkfű, közepes lecsengéssel.

 Twickel Gróf Zichy Szekszárdi Bikavér 2013. Az évjárat legjobb szőlői a megfelelő arányban találkoznak ebben a hordóválogatásban. Illatában aszalt gyümölcsök és piros bogyók jelennek meg. Ízében a fajták jellegzetessége mellett megmutatkozik a hordók fűszeressége.

Ki vagyok én?

L. Kelemen Gábor világjáró újságíró vagyok. Hobbim az utazás, eddig 104 országban jártam, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordultam már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerülöm.

Like-olj, kövess és oszd meg!



Feliratkozás hírlevélre!

Booking.com
Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás